Kazada kızını kaydeden anne: Ciğerim yanıyor, babasına ne diyeceğim?

Sivas’ın Hafik ilçesinde meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. Düğünden dönenleri taşıyan minibüsün takla atması sonucu 7 yaşındaki Büşra Toptaş hayatını kaybetti. Hastanede yaralı olan annesi Bilen Toptaş, gözyaşlarını...

Google Haberlere Abone ol
Kazada kızını kaydeden anne: Ciğerim yanıyor, babasına ne diyeceğim?

Sivas’ın Hafik ilçesinde meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. Düğünden dönenleri taşıyan minibüsün takla atması sonucu 7 yaşındaki Büşra Toptaş hayatını kaybetti. Hastanede yaralı olan annesi Bilen Toptaş, gözyaşlarını tutamadı. Kızı için ağlayan acılı anne, "Ciğerim yanıyor, babasına ne diyeceğim?" diye feryat etti.

Ankara’dan gelen transit tipi minibüs, Hafik ilçesinde kaza yaptı. Kazada 17 kişi yaralanırken, 1 kişi hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. H.G’nin kullandığı 36 M 9046 plakalı minibüs, Ankara’da yapılan düğün sonrası yola çıktı. Hafik ilçesine geldiklerinde kontrolden çıkan minibüs önce elektrik direğine çarptı ardından ise takla atarak bir evin bahçesine uçtu. Yolcular şoförün uyuduğunu ve şehirler arası yolcu taşıma belgesinin olmadığını iddia etti.

Kazada İpek Parim, oğlu Muhammed Furkan Parim, Bahriye Karadağ, Ali Mutlu Başyel, anne Bilen ve oğlu Mustafa Can Toptaş, Gülen Kaya, Mehmet ve Muhlis Parim, Tuba, Musa ve İsa Cengiz, Ruşen Kılıç ile Damat Bülent Parim ve Gelin Hilal Kaya yaralandı. Yaralılar kentteki hastanelere kaldırıldı. Kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Büşra Toptaş, Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yoğun bakımında tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

'ÖPERDİ BENİ, KOKLARDI'

Kazada yaralanan anne Bilen Toptaş(37), Ankara’da yaptıkları düğünden sonra yola çıktıklarını anlatarak, "2 şoförümüz vardı, 02.30’da diğer şoför sürmeye başladı. Uykuya dalıp duruyordu, gözlerini açıp kapatıyordu, önce uyardık, uyumuyorum dedi ama direksiyonun hâkimiyetini kaybedince direğe çarptı, takla attıktan sonra evin bahçesine uçtuk, ev sahibi ambulansı aradı." dedi.

Daha sonra yoğun bakımdaki kızının vefat ettiğini öğrenen acılı anne gözyaşlarını tutamadı. Kızı için gözyaşı döken anne Bilen Toptaş, "Öperdi beni, koklardı, sade benim ciğerim yanıyor, babasına ne cevap vereceğim?" diye feryat etti. Toptaş, şoförün şehirlerarası yolcu belgesinin olmadığını öne sürdü. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. CİHAN

Yorumlar