Kazada hayatını kaybeden arkadaşları için yol kapatıp eylem yaptılar

Mersin'de cuma günü meydana gelen trafik kazasında arkadaşları Derya Ortaç'ı (12) kaybeden Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri, olay yerinde yolu kapatarak eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Kazada hayatını kaybeden arkadaşları için yol kapatıp eylem yaptılar

Mersin'de cuma günü meydana gelen trafik kazasında arkadaşları Derya Ortaç'ı (12) kaybeden Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri, olay yerinde yolu kapatarak eylem yaptı. Öğrenciler, hız kesici tümseğin kaza sonrası yapılmasına tepki gösterdi. Öğretmenlerinin uyarısı ile yolu açan öğrenciler arkadaşlarının masasına çiçek bıraktı.

Cuma günü Mersinli Ahmet Bulvarı'nda okullarına gitmek için yolu karşısına geçmeye çalışan Derya Ortaç (12) ile arkadaşı Hilal Güner'e, F.Ç.nin kullandığı otomobil çarptı. Ortaç olay yerinde hayatını kaybederken ağır yaralanan Güner, Mersin Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.
Hayatını kaybeden Ortaç ile ağır yaralanan Güner'in arkadaşları kazanın meydana geldiği yerde toplanarak eylem yaptı. Yolu çöp konteynırı ve taşlarla kapatan öğrenciler defalarca dilekçe verilmesine rağmen hız kesici tümseğin kazadan sonra yapılmasına tepki gösterdi. Öğretmenlerin ikna etmesi sonucu öğrenciler taş ve çöp konteynırlarını kenara çekerek trafik akışını sağladı.

Öğretmenleri ile birlikte arkadaşları Ortaç'ın baba evine taziyeye giden öğrenciler daha sonra arkadaşlarının sırasına çiçek bıraktı.

Müdür İshak Panavur okul bahçesinde öğrencilere yaptığı konuşmada: “Bu tür olayların olmamasını istiyoruz. Ama takdiri ilahi. Bunun önüne geçemezsiniz. Arkadaşınızı da artık geri getiremeyiz." dedi. Panavur, "Ne güzeldi sabahki durumunuz. Cenaze evine gittik. Orada taziyelerimizi sunduk. Hepinizi çok seviyorum. Hepinizin göstermiş olduğu şu çok güzel tepkiyi de yürekten alkışlıyorum. Bundan sonra Derya’nın ailesine nasıl yardımcı olacağız. Öğretmenleri kendi aralarında bir miktar para toplamışlar. Derya’nın ailesine verecekler. Bakın bu ne kadar güzel bir davranış. Aynı davranışı bu günden itibaren sizden de bekliyorum." şeklinde konuştu.

Derya Ortaç’ın sınıf arkadaşı Berivan Turan ise "Derya arkadaşımız çok iyi biriydi. Her gün onu babası okula getirip götürüyordu. O gün arkadaşları ile gelmek istemiş. " ifadesini kullandı.
Üzgün olduğunu söyleyen öğretmeni Hüsnü Uçar da "Bu hepimizin başına gelebilirdi. Abisi ile birlikte okula sürekli düzenli gidip gelen bir öğrenci idi. Kendi halinde terbiyeli bir öğrencimiz idi. Her zaman kalbimiz de olacak." şeklinde konuştu.

Baba Mehmet Şirin Ortaç ise "Allah kimseye böyle bir acı vermesin. Kızımın ölümüne sebep olan yolu da yapsınlar. Üzgün olduğumdan dolayı konuşamıyorum. Benim kızım gitti hiç olmasa başkalarının çocuklarına bir şey olmasın." dedi.
CİHAN

Yorumlar