Kaza yapan hafriyat kamyonları TEM otoyolunu felç etti

Sultanbeyli’de sollama yapmak isteyen hafriyat kamyonu, önünde seyreden başka bir hafriyat kamyonuna çarptıktan sonra devrildi.

Google Haberlere Abone ol
Kaza yapan hafriyat kamyonları TEM otoyolunu felç etti

Sultanbeyli’de sollama yapmak isteyen hafriyat kamyonu, önünde seyreden başka bir hafriyat kamyonuna çarptıktan sonra devrildi. Kazada devrilen kamyonun sürücüsü yaralanırken savrulan kayalar nedeniyle TEM otoyolu uzun süre trafiğe kapalı kaldı.

Kaza TEM Otoyolu İstanbul istikametinde meydana geldi. Mehmet Zeki Horuzoğlu yönetimindeki 34 HA 7820 plakalı hafriyat kamyonu önünde seyreden Cengiz Durmaz yönetimindeki 28 K 6014 plakalı hafriyat kamyonunu sollamak için şerit değiştirdi. Yeterince boşluk bırakmayan Horuzoğlu, Durmaz’ın kullandığı kamyonun sol arka bölümüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolünü kaybeden Horuzoğlu yönetimindeki kamyon sağa sola savrulduktan sonra devrildi. Bu sırada kamyonda bulunan yüzlerce kilo ağırlığındaki kaya parçaları da otoyola savruldu. Kazada hafif şekilde yaralanan sürücü Horuzoğlu vatandaşlar yardımıyla kamyonun kabininden çıkartılarak sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Sürücü Cengiz Durmaz ise, seyir halindeyken Horuzoğlu yönetimindeki kamyonun kendisine çarptıktan sonra savrulmaya başladığını ve sonra devrildiğini söyledi.

Yola savrulan kayalar ve devrilen kamyon nedeniyle uzun süre İstanbul istikametine kapanan TEM otoyolu, kayaların ve devrilen kamyonun yoldan kaldırılmasından sonra tekrar açıldı.
CİHAN

Yorumlar