Kaza yapan aracın masrafları için camcıyı öldüren gençlerin cezası belli oldu

Bursa'da, geçtiğimiz sene nisan ayında, kaza yaptıkları kiralık aracın 3 bin liralık borcu için cam atölyesi sahibini öldüren iş yeri çalışanı ve 2 arkadaşının yargılanması tamamlandı. Tutuklu sanıklar Muhammet A. ve Murat Y., ‘kasten...

Google Haberlere Abone ol
Kaza yapan aracın masrafları için camcıyı öldüren gençlerin cezası belli oldu

Bursa'da, geçtiğimiz sene nisan ayında, kaza yaptıkları kiralık aracın 3 bin liralık borcu için cam atölyesi sahibini öldüren iş yeri çalışanı ve 2 arkadaşının yargılanması tamamlandı. Tutuklu sanıklar Muhammet A. ve Murat Y., ‘kasten adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘yağma’ suçundan 12'şer yıl, ‘mala zarar vermek’ suçundan ise 2 biner lira para cezasına çarptırılırken, cinayet tarihinde 18 yaşından küçük olan Mert D. ise ‘kasten adam öldürmek’ suçundan 24 yıl, ‘yağma’ suçundan 8 yıl, mala zarar vermek suçundan ise bin 800 lira para cezasına çarptırıldı.

İki çocuk babası, 41 yaşındaki Savaş Aygün, 15 Nisan 2013 günü saat 06.37 sıralarında Yunuseli Mahallesi Bulut Sokak'taki cam atölyesine geldi. İş yerinin kapısını açan Aygün, içerideki üç kişinin bıçaklı ve levyeli saldırısına uğradı. Aygün, karnına aldığı bıçak ve kafasına aldığı levye darbeleriyle hayatını kaybetti. Cinayet zanlılarının yakalanması için Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri alarma geçti. Aygün'ün yanında çalışan Muhammet A.'nın (18), 'Benim patronumda çok para var' diyerek arkadaşları Murat Y. (18) ve Mert D.'ün (18) soygun amacıyla gece saatlerinde iş yerine girerek Aygün'ü beklemeye başladıkları belirlendi. Aygün'ü hunharca öldürdükten sonra aracındaki çantadan bin 500 lira para, çek koçanı ve cep telefonunu alan şüpheliler polis tarafından gözaltına alındı. Zanlılardan Muhammet A. ve Murat Y. tutuklanarak cezaevine konulurken, yaşı küçük Mert D., çocuk savcısı tarafından sorgulandı. Cumhuriyet savcılığının olaya ilişkin soruşturması tamamlandı.

İddianameyi hazırlayan cumhuriyet savcısı, Muhammet A. ve Murat Y. hakkında 'Suçu gizlemek, delilleri ortadan kaldırmak maksadıyla tasarlayarak adam öldürmek, silahla gece vakti yağma, konut dokunulmazlığını ihlal ve mala zarar vermek' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 24'er yıla kadar hapis istedi. Çocuk savcısı tarafından soruşturması yürütülen Mert D.'nin yaşı küçük olduğu için azami 28 yıla kadar hapsi istendi. Mert D.'nin dosyası hakkında diğer sanıkların dosyalarıyla birleştirilmesi bekleniyor.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın karar duruşması için son kez hakim karşısına çıkan sanıkların cezası belli oldu. Son savunmalarını yapan üç sanık, mahkemenin takdirine sığındıklarını söyledi. Cam atölyesi sahibi Savaş Aygün’ün eşinin de hazır bulunduğu duruşmada kararını açıklayan Bursa 3. Ağır ceza Mahkemesi heyeti, Muhammet A. ve Murat Y.’ı ‘kasten adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘yağma’ suçundan 12'şer yıl, ‘mala zarar vermek’ suçundan ise 2’şer bin lira para cezasına çarptırılırken, cinayet tarihinde 18 yaşından küçük olan Mert D.’yi ise ‘kasten adam öldürmek’ suçundan 24 yıl, ‘yağma’ suçundan 8 yıl, mala zarar vermek suçundan ise bin 800 lira para cezasına çarptırdı.

CİHAN

Yorumlar