Kaza kurbanı rektör yardımcısı için tören düzenledi

Ankara'ya giderken Bursa'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı Prof.

Google Haberlere Abone ol
Kaza kurbanı rektör yardımcısı için tören düzenledi

Ankara'ya giderken Bursa'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Özdemir (62) için görev yaptığı rektörlük önünde tören düzenlendi.

Yükseköğretim Kurulu'nun Ankara'da yapılacak toplantısına katılmak üzere Ankara'ya giderken Bursa'da saat 05.00 sularında bulunduğu taksinin bir TIR'a arkadan çarpması sonucu hayatını kaybeden Özdemir'in cenazesi Bursa'dan Çanakkale'ye getirildi. Yıllardır görev yaptığı ÇOMÜ Rektörlüğü önünde tören düzenlendi. Ailesi, akrabaları, öğrenciler, mesai arkadaşları, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın katıldığı törende konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, öğretim elemanları için Ankara'ya gittiğini söyledi. Ankara'ya gitmek için bir haftadır ısrar ettiğini belirten Laçiner, "İnşallah hepimiz onun gibi vefat etmeyi de yaşamayı da arkasında aynı şekilde saygı duyulmayı da hak ederiz. İnşallah mekanı cennet olur. Son sözünü ailesi de merak ediyordur, 'Allah' diye bağırmış. Kendisi burada bulunan herkes için vefat etti. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Öğrencileri için ve öğretim elemanları için, dün şu saatlerde bu binanın ikinci katında hocam bir Ankara'ya gidim diye son bir kez daha ısrar etmişti. Bir haftadır bana ısrar ediyordu. Doçentliği gelmiş arkadaşlarımız var. Profesörlüğü gelmiş arkadaşlarımız var. Birkaç tane de yardımcı doçentliği gelmiş arkadaşlarımız vardı. YÖK'te kadrolar tıkanmıştı. Hocam dedi, gideyim ben ikna ederim konuşurum. Ben de dedim ki Ankara şu anda karışık. Seçimlerden sonra gidersin. Bakarız hocam dedi, şimdi doçentliği gelmiş bir gün beklemesin. Bir hafta ısrar etti. Kendi vefatına ısrar etmiş." diye konuştu.

Daha sonra okunan duanın ardından Özdemir'in naaşı, yıllardır görev yaptığı binanın önünden alınarak morga kaldırıldı. Özdemir, yarın kılınacak cenaze namazının ardından Çanakkale'de toprağa verilecek. CİHAN

Yorumlar