Kaz güzelleri jürinin karşısına çıktı

Kars'ta Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri başladı. Programın ilk günü kaz güzellik yarışması düzenlendi. Yağmurlu havaya rağmen podyuma çıkan kazlar, jüri üyelerine kendilerini gösterdi, ilginç kıyafetleriyle dikkat çeken kazlar...

Google Haberlere Abone ol
Kaz güzelleri jürinin karşısına çıktı

Kars'ta Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri başladı. Programın ilk günü kaz güzellik yarışması düzenlendi. Yağmurlu havaya rağmen podyuma çıkan kazlar, jüri üyelerine kendilerini gösterdi, ilginç kıyafetleriyle dikkat çeken kazlar objektiflere poz vermeyi ise ihmal etmedi.

Kars Hükümet Konağı önünde, Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve daire amirleriyle il dışından misafirlerin katılımı ile başlayan 'Kars Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri' 15 Haziran'a kadar sürecek. Halk oyunları gösterisiyle başlayan etkinliğin ilk gününü ildeki birçok yerel ve ulusal basın, haberleri olmadığı için protesto etti.

Kars'ın tarihini, turizmini, kültürünü, doğal güzelliklerini ve ekonomik potansiyelini ülke ve dünya gündemine taşımayı amaçlayan etkinlikte konuşan Vali Özdemir, Ani Ören yeri, kalesi, manevi koruyucusu Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri, hamamları, köprüleri, Baltık mimarisi, Sarıkamış Turizm merkezi, Kuyucak Kuş Cenneti ve kaşarıyla, balıyla daha sayamadığı birçok güzellikleriyle Kars’ın Türkiye ve dünyanın yükselen değeri olduğunu iddia etti.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ise konuşmasında program sayesinde Kars'a gelen misafirlere, 'Hoş geldiniz' dedi. Karaçanta, "Değerli misafirler Kars kültürel yönden köklü temellere dayanmaktadır. Milattan Önce 950 yılına kadar uzanan tarihi geçmişi, birçok uygarlıklara ev sahipliği yapmış güzel mi güzel bir şehrimizdir." dedi.

Konuşmaların ardından, 'Kaz Güzeli Yarışması' yağmurlu havaya rağmen yapıldı. Tüyleri yağmurla vücutlarına yapışan kazlar podyuma besicilerinin ellerinde geldi ve kendilerini gösterdi. Üstlerindeki elbiseleriyle podyumda yürümekte zorlanan kazlardan birinciliği Saltanat Gökçe adlı kaz aldı.

Kars Valiliği ile birlikte Kafkas Üniversitesi, Kars Belediyesi, Kars Sanayi ve Ticaret Odası, STK'lar ve Karslı esnafların desteklediği 'Kars Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri' 13 Haziran'da Selim'de düzenlenecek cirit gösterileri ve Kars Kalesi'nde aşıklar atışması ile devam edecek. CİHAN

Yorumlar