Kaz Dağları'nda karda trekking keyfi

Edremit Körfez Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, doğa sporlarının önemli noktalarından Kaz Dağları'nda, karda sezonun ilk trekking keyfini yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
Kaz Dağları'nda karda trekking keyfi

Edremit Körfez Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, doğa sporlarının önemli noktalarından Kaz Dağları'nda, karda sezonun ilk trekking keyfini yaşadı. Şelaleleri, göletleri ve yeşilin her tonunu barındıran bitki örtüsüyle ülkenin önemli turizm alanlarından olan Kaz Dağları, kar yağmasıyla trekking sevenlere eşsiz fırsatlar sunuyor. Şahin Deresi Kanyonu, Ayı Deresi, Sütüven Şelalesi, Manastır Çayı, Mıhlı Çayı, Tozlu Yaylası, Sarıkız Zirvesi gibi birçok trekking parkuru bulunan Kaz Dağları, 37 yürüyüş tutkununu biraraya getirdi.

Kulüp Başkanı Mustafa Demirbaş’ın önderliğinde ve alan kılavuzları eşliğinde yapılan yürüyüşe katılanlar, 12,5 kilometrelik parkuru geçti. Demirbaş, yaptığı açıklamada, "Kaz Dağları'na yağan karla birlikte hafta sonu 37 doğaseverle tekking yaptık. Hanlar mevkisinden Karpuzçatlatan'a, oradan Kavsara Kulesi'ne üyelerimizin daha önce hiç görmediği yerleri keşfettik. Yorulduğumuz yerde verdiğimiz molada, Kaz Dağları'nın bol oksijeninde çayımızı yudumladık. Doğaseverleri ve trekking meraklılarını, bilhassa Kaz Dağları'nı keşfetmeye bekliyorum." dedi. Yaşı 60'a yaklaşan Hanefi Duran ise, "Her hafta çıktığım doğa yürüyüşünde gençleştiğimi hissediyorum. Bu hafta da Kaz Dağları'nda karda ilk kez yaptığım trekkingde, görmediğimiz yeni keşifler yaptık. Bol oksijenli havada çayımızı yudumladık. Biraz daha gençleştiğimizi hissederek döndük." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar