Kaz Dağları'nda kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor

Balıkesir’in Edremit ile Çanakkale’nin Yenice ilçeleri arasında yer alan ve Kaz Dağları'nın yüksek kesimlerinden geçen karayolu, kar yağışından olumsuz etkileniyor.

Google Haberlere Abone ol
Kaz Dağları'nda kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor

Balıkesir’in Edremit ile Çanakkale’nin Yenice ilçeleri arasında yer alan ve Kaz Dağları'nın yüksek kesimlerinden geçen karayolu, kar yağışından olumsuz etkileniyor. Karayolları ekipleri, kapanan dağ yollarını açık tutmak için uğraşıyor. Bazı dağ evlerine ve koyun ahırlarının bulunduğu alanlara, ancak arazi araçlarıyla ulaşılabiliyor.

Gece saatlerinde zaman zaman kar yağışı ve buzlanma yüzünden trafiğe kapanan karayolunda tuzlama ve küreme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Zincirsiz arabalara izin verilmeyen Edremit-Yenice karayolunda ekipler, 24 saat hizmet vererek yolun açık kalması için çalışıyor. Karayolları'nın tuzlama ekibinden Mustafa Topal, yaptığı açıklamada, "Şu anda Edremit-Çanakkale yolunun 10 ve 15. kilometrelerini, sabah yağan kar nedeniyle tuzlamaya başladık. Yolla ilgili sıkıntımız yok. Tuzumuz bitti, almak için tekrar Edremit’e gidiyoruz. Dün akşam kamyoncu bir arkadaş yolda kalmıştı, onu kurtardık. Bugün yol trafiğe açık. Yola çıkanlara tavsiyemiz, zincirsiz kesinlikle çıkmasınlar. Yolun durumu malum, buza da dönebilir. Buza döndüğü zaman biz bile sıkıntı çekebiliyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar