Kayseri'nin üstü de tarih altı da

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Çekül Vakfı'nın desteğiyle ildeki mağaraları fotoğraflayan özel ekip, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Kayseri'nin üstü de tarih altı da

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Çekül Vakfı'nın desteğiyle ildeki mağaraları fotoğraflayan özel ekip, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti. Ziyarette, Kayseri'nin yeraltı şehri açısından inanılmaz bir zenginliğe sahip olduğu dile getirildi.

Büyükşehir Belediyesi, sadece yer üstündeki tarihi eserleri ayağa kaldırmakla kalmıyor, yer altındaki tarihi mirası da açığa çıkartıyor. Ali Murat Yamaç başkanlığındaki mağara fotoğrafçıları, Büyükşehir Belediyesi ve Çekül Vakfı'nın desteğiyle bir süredir Kayseri'de çalışma yapıyor. Mağara fotoğrafçıları bir yıl daha devam edecek olan çalışmayla ilgili bilgi vermek için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti. Şehir merkezindeki çekimleri sürdürdüklerini ifade eden Ali Murat Yamaç, "Sadece kent merkezinde değil ilçelerde de inanılmaz sayıda yer altı şehirleri, kaya yerleşimi ve kaya kiliseler var." dedi. Çekilen yeraltı şehirlerinin fotoğraflarının Başkan Özhaseki ile paylaşılması sırasında Erciyes'in eteklerinde çok büyük bir yeraltı şehri bulunduğu, Gesi bölgesinde de cüzzamlılar için yer altında kurulmuş hastane olduğu dile getirildi.

ZİYARETÇİ TRAFİĞİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, mağara fotoğrafçılarının yanı sıra Hurdacılar, Lokantacılar, Yozgatlılar ve Oto Sanatkarları gibi grupları da kabul etti. Mustafa Özhan başkanlığındaki Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler Derneği yönetim kurulunun ziyaretinde Kayseri'deki geri dönüşüm sektörü ve yeni hurdacılar sitesi konularında bilgi verildi. Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse ve yönetim kurulu üyeleri de Başkan Özhaseki'yi ziyaret etti. Hayrettin Köse, Başkan Özhaseki'ye, Kayseri için ortaya koyduğu büyük projelerde kolaylık diledi. Başkan Özhaseki de hizmet sektörünün eskiden çok rağbet görmediğini hatırlatarak, "Şimdi değeri anlaşılıyor. Yaptığımız projelerle bundan sonra şehre binlerce turist gelecek. Yöresel mutfağa veya yöresel ürünlere yönelecek. Hizmet sektörü daha da canlanacak. Biz bir taraftan altyapıyı hazırlarken sizin de personelinizi hazırlamanız lazım." dedi.

Başkan Özhaseki'yi, Yozgatlılar Derneği Başkanı Kuddusi Erkılıç ve Çayıralanlılar Derneği yönetimi de ziyaret etti. Ziyarette, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Oto Sanatkarlar Odası Başkanı Şeyhi Odakır ve yeni yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde ise yapılmakta olan Oto Servisçiler Sitesi hakkında bilgi verildi. Bölge sanayi sitelerine de ihtiyaç olduğunu dile getiren Odakır, yeni siteler için çalışmalarının sürdüğünü ve Başkan Özhaseki'den her zaman destek gördüklerini söyledi.



CİHAN

Yorumlar