Kayseri'nin üstü de şehir, altı da

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Çekül Vakfı ve Obruk Mağara Araştırma Grubu ile yapılan protokol çerçevesinde mağara araştırmacıları tarafından gerçekleştirilen çalışmalar, Kayseri'nin sadece üzerinin değil altının da şehir olduğunu...

Google Haberlere Abone ol
Kayseri'nin üstü de şehir, altı da

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Çekül Vakfı ve Obruk Mağara Araştırma Grubu ile yapılan protokol çerçevesinde mağara araştırmacıları tarafından gerçekleştirilen çalışmalar, Kayseri'nin sadece üzerinin değil altının da şehir olduğunu gösteriyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, tespit edilen yeraltı şehirlerinden biri olan Erciyes Yolu'ndaki yeraltı şehrinde incelemelerde bulundu. İnceleme gezisine Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik de katıldı.

Kayseri'de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren mağara araştırmacısı Ali Ethem Keskin, Kayseri'nin yer altı şehirlerini inceleyerek haritalarını çıkarıp envanter kayıtlarını tutmaya başladıklarını söyledi. Yeraltı şehirlerini aynı zamanda fotoğraflayıp, görüntülediklerini dile getiren Keskin, "Bunlardan Erciyes'e yakın olan Kırlangıç Vadisi'ndeki yeraltı şehrini gezdik. Kayseri'de çok güzel yeraltı şehirleri var. Gesi, Belağası, Doğanlı, Güzelöz ve pek çok yerde. Kırlangıç Vadisi'ndeki yer altı şehrinin bir güzelliği de Erciyes yolu üzerinde olması. Erciyes'i ziyaret edenler de burayı gezip görebilirler." dedi.

Başkan Mehmet Özhaseki ise sönmüş bir volkan olan Erciyes'in bölgede pek çok sürpriz bıraktığını, ayrıca tarih içinde insanların buraları kullanırken değişik şekiller verdiklerini ifade etti, kat kat mağaralar tespit edildiğini söyledi. Erciyes'in eteklerinde yüzlerce yürüyüş yolu bulunduğunu dile getiren Özhaseki, "Kayserili hemşehrilerimiz spora alıştılar ve yürüyüş grupları oluştu. Hisarcık'tan başlayarak Erciyes'e çıkan kanyon içinde, Kırlangıç Vadisi'ni de içine alan yerde bir yürüyüş güzergahı tespit edilebilir. 12 ay boyunca akan suyun kenarında 15 kilometrelik bir parkur çıkabilir. Bu güzergahta da mağaralar gibi sürprizler var. Onlar da hazırlanır. Bugün bu güzergahı tespit için geldik." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar