Kayseri’nin 13 bin yeni turizm ve gönüllü elçisi geliyor

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) yapılan yüksek öğrenim sınavı ile Erciyes, Abdullah Gül, Melikşah ile Nuh Naci Yazgan üniversitelerinin ilgili fakültelerinde okumaya...

Google Haberlere Abone ol
Kayseri’nin 13 bin yeni turizm ve gönüllü elçisi geliyor

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) yapılan yüksek öğrenim sınavı ile Erciyes, Abdullah Gül, Melikşah ile Nuh Naci Yazgan üniversitelerinin ilgili fakültelerinde okumaya hak kazanarak 13 bin öğrencinin bu yıl Kayseri’ye geleceğini bildirdi.

Kayseri'de 56 bin öğrencinin 4 üniversitede eğitim aldığını, yeni gelecek öğrencilerle bu rakamım 69 bin olacağını belirten Büyükkılıç, bu yıl 13 bin öğrencinin ilk kez Kayseri’ye gelerek eğitim alacağını, dolayısı ile Kayseri’nin bir ilim ve bilim merkezi haline geleceğini belirtti. Başkan Büyükkılıç, öğrencilerin aynı zamanda tarihi geçmişe ışık tutan, zengin kültür ve folklor değerleri olan, planlı yerleşimi modern şehirciliği ile misafirperver halkı bağrında yaşayan bir ilde yaşamaya hak kazandıklarını ifade etti. Büyükkılıç, 69 bin üniversite öğrencisi ile bölge şehir Kayseri hakkında şunları söyledi:

“Kayseri ili, planlı yerleşimi ile şehircilik açısından örnek gösterilen bir Anadolu şehridir. Anadolu’nun orta merkezinde tarihi İpek Yolu güzergâhında olup hava, kara ve demiryolu ulaşım ağına sahiptir. Sizler bilgi birikimi ve zorlu bir çalışma isteyen bir sınavı kazandığınız için tebrik ederim. Sizler Kayserinin turizm elçileri aynı zamanda bizim gönül dostu arkadaşlarımızsınız. Kayserimiz Erciyes Kış Sporları Merkezi ve modern stadyumu ile bir spor merkezi, sanayi tesisleri ile üretim ve ekonomi merkezi, kamu ve özel hastaneleri ile bölge sağlık merkezi, doğa yapısı ve tarihi yerleri ile turizm ve tarih merkezidir. Bu kadar geniş bir yelpazede yer alan Kayserimiz sizlerin vasıtası ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turist gelmesi ile adeta turizm şehri olmaktadır.”

CİHAN

Yorumlar