Kayseri'de yaralı sokak hayvanları da sağlık hizmetine kavuştu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 444 28 99 nolu telefon arandığında gece yarısı bile olsa yaralı sokak hayvanları için ekiplerin olay mahalline gelerek gerekli müdahaleyi yapacağını, hayvanın tedavisi ile ilgileneceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kayseri'de yaralı sokak hayvanları da sağlık hizmetine kavuştu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 444 28 99 nolu telefon arandığında gece yarısı bile olsa yaralı sokak hayvanları için ekiplerin olay mahalline gelerek gerekli müdahaleyi yapacağını, hayvanın tedavisi ile ilgileneceğini söyledi.

Başkan Özhaseki, Harikalar Diyarı içindeki Hayvanat Bahçesi'nde hayvanseverlerle bir araya geldi. Toplantıda hayvanların daha rahat yaşaması için Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan hizmetler anlatıldı. Kayseri Hayvanları Koruma Derneği, yaralı sokak hayvanlarını kurtarma aracının da aralarında bulunduğu hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür plaketi verildi.

Harikalar Diyarı'nda yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Kayseri Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Bahattin Narin, dernek ve belediye yöneticileri ile hayvanseverler katıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin, Kayseri Hayvanları Koruma Derneği ile işbirliği halinde hayvanlara yönelik hizmetlerini anlatan Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Ali Üstünel, "Köpek Barınağı'nda bazı yenilikler yaptık. Hayvanseverler artık internetten 24 saat köpek barınağını takip edebilecekler. Ayrıca hayvanseverler için Pazar günleri köpek barınma evine ulaşım imkanı sağladık. Hayvanların beslenmesi konusunda Kayseri'deki Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı komutanlıklar ile protokol yaptık. Erciyes Üniversitesi ile de protokol yapacağız. Bu protokoller çerçevesinde yemekhanelerden çıkan fazla yemekleri barınağa taşıyoruz ve hayvanları bunlarla besliyoruz. Böylece atık yemeklerin zayi olmasını da engelliyoruz. Ayrıca Veteriner Odası Başkanlığı, Kayseri Veterinerlik Fakültesi ve Hayvanseverler Derneği ile birlikte kısırlaştırma operasyonuna başladık. Bunların yanı sıra yaralı sokak hayvanlarına müdahale konusunda zaafiyetler yaşanabiliyordu. Başkanımız Mehmet Özhaseki bu hususa dikkat çekmişti. Bunun önüne geçmek adına bir araç hazırladık. Ayrıca bir koordinasyon birimi oluşturduk. İlçe belediyelerinin ilgili birimleriyle toplantılar yaptık. Yaralı hayvanlar konusunda 444 2 899 nolu hattımız günün her saatinde aranırsa müdahale etme imkanımız olacak. Artık bu konuyla ilgili bir ambulansımız var" dedi.

KAY-HAY-DER'DEN TEŞEKKÜR PLAKETİ

Bu hizmetlerden dolayı teşekkür eden Kayseri Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Bahattin Narin de, "Sayın başkanımızdan bazı isteklerde bulunduk. Bizi hiç geri çevirmediler. En çok arzu ettiğimiz hayvan kurtarma aracıydı. Hassasiyet gösterdiler ve bunu temin ettiler" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de kısa bir konuşma yaparak hayvan hakları ile ilgili iyileştirmelerin sonunun olmadığını ve bu konuda hassasiyet göstermeye devam edeceklerini söyledi. Başkan Özhaseki, "Burada önemli olan resmi bir kurumla, sivil gönüllü bir kuruluşun bir araya gelmesiyle ne kadar faydalı bir iş yapıldığıdır" dedi. Konuşmaların ardından Başkan Özhaseki'ye yapılan tüm hizmetlerden dolayı Kayseri Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Bahattin Narin tarafından teşekkür plaketi verildi.

7 GÜN 24 SAAT 444 2 899 HİZMETTE

Toplantıdan sonra Yaralı Sokak Hayvanlarını Kurtarma Aracı hakkında bilgi alan Başkan Özhaseki, "Bu hizmet maddi açıdan ciddi bir yekün tutan bir şey değil; ama ince bir düşünce. Bu araç, Kayseri'de yaşayan herkesi, her şeyi düşündüğümüzü ifade ettiği için önemli. Gittiğimiz yerlerde, yollarda bir kaza olduğunda, hayvanlar yaralandığında kime haber vereceklerini bilemediklerini söyleyenler oluyordu. Bu durumlar için bir araç hazırlandı. 444 2 899 nolu telefonu birisi aradığında gece yarısı bile olsa ekiplerimiz gelecek. Yaralı hayvan araca alınacak, veteriner hekimler eşliğinde tedavisi yapılacak. Ameliyathanelerimiz de var, tedavi edecek imkanımız da var, barındıracak yerimiz de var. Böyle bir hizmetin devreye girmiş olmasından dolayı çok mutluyum. Hayırlı olsun" dedi.
CİHAN

Yorumlar