Kayseri'de tapu ve kadastroda memnuniyet oranı yüzde 98,24

Vali Orhan Düzgün, tapu ve kadastro çalışmalarında 2013 yılında en yüksek müşteri memnuniyeti oranına ulaşarak Türkiye birincisi olan Kayseri’de, 2014'ün ilk altı ayında memnuniyet oranının yüzde 98,24 olduğunu açıkladı. Vali Düzgün,...

Google Haberlere Abone ol
Kayseri'de tapu ve kadastroda memnuniyet oranı yüzde 98,24

Vali Orhan Düzgün, tapu ve kadastro çalışmalarında 2013 yılında en yüksek müşteri memnuniyeti oranına ulaşarak Türkiye birincisi olan Kayseri’de, 2014'ün ilk altı ayında memnuniyet oranının yüzde 98,24 olduğunu açıkladı.

Vali Düzgün, yaptığı açıklamada her geçen yıl büyüyen ve gelişen şehirde kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde vatandaş memnuniyetine büyük önem verdiklerini belirtti. Kamu kurumlarından bazılarının vatandaşla doğrudan diyalog halinde bulunduğunu, vatandaşın sevincine ve kimi zaman da hüznüne ortak olduğunu kaydeden Düzgün, bunların başında Tapu ve Kadastro müdürlüklerinin geldiğini söyledi. Tapu ve Kadastro Kayseri Bölge Müdürlüğü’nün, 2013 yılı müşteri memnuniyet anketi değerlendirme sonucuna göre en yüksek memnuniyet oranına ulaşarak Türkiye birincisi olduğunu belirterek, “Memnuniyet oranı bizim için son derece önemli olan Tapu ve Kadastro teşkilatımız, 2014 yılının ilk altı ayını sevindirici bir oranla geride bırakmıştır. Tapu ve kadastro hizmeti alan 7 bin 415 vatandaşımızdan yüzde 98,24’ü memnun kaldığını beyan etmiştir.” dedi.

Vali Orhan Düzgün, vatandaş memnuniyetinin arttırılması ve varsa eksikliklerin giderilmesi noktasında anket soruları yöneltildiğini ve cevapların titizlikle değerlendirildiğini ifade ederek, “Tapu müdürlüklerine gelen vatandaşlarımıza, 'İşleminiz başvuru yaptığınız gün içerisinde bitirildi mi?', 'İşleminiz randevu gün ve saatinde tamamlandı mı?', 'İşleminizle ilgili verilen bilgiler sizce yeterli mi?' gibi iş ve işlemleri ilgilendiren değişik sorular soruyoruz. Yılın ilk altı ayında aldığımız olumlu cevapların oranı yüzde 98,24’tür ancak yüzde 1,76’lık kesimin memnuniyetsizliğini de çok önemsiyoruz. Nedenleri ve giderilmesi yönünde gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bir tek vatandaşımızın bile olumsuz bir düşünceyle Tapu müdürlüklerinden ayrılmasını istemiyoruz, çünkü Tapu müdürlüklerimiz mülk alan, mülk satan ya da satmak zorunda kalan, insanların geleceğini etkileyen, sevinç ve hüznün yaşandığı yerlerdir. Amacımız, bir tek vatandaşımızın bile olumsuz bir görüş bildirmediği Tapu müdürlüklerini oluşturabilmektir.” diye konuştu.

Vali Düzgün, 166 yıllık geçmişiyle devletin en eski teşkilatlarından biri olan Tapu ve Kadastro Teşkilatı’nda vatandaşlara güler yüzle hizmet veren personeli tebrik ederek, Kayseri’nin bu alanda 2014 yılında da Türkiye birincisi olacağına yönelik inancını dile getirdi. CİHAN

Yorumlar