Kayseri’de Ramazan için 3 bin kişilik iftar sofrası kuruldu

Kayseri’de Ramazan dolasıyla ihtiyaç sahibi ailelere yönelik 3 binden fazla insanın yararlanabileceği iftar çadırları kuruldu. Hayırseverlerin katkısı ile Ramazan ayında dernek ve vakıflar ihtiyaç sahibi ailelere iaşe paketleri ulaştırmaya...

Google Haberlere Abone ol
Kayseri’de Ramazan için 3 bin kişilik iftar sofrası kuruldu

Kayseri’de Ramazan dolasıyla ihtiyaç sahibi ailelere yönelik 3 binden fazla insanın yararlanabileceği iftar çadırları kuruldu. Hayırseverlerin katkısı ile Ramazan ayında dernek ve vakıflar ihtiyaç sahibi ailelere iaşe paketleri ulaştırmaya başladı.

Her yıl Kocasinan ilçesi Yeşilmahalle’de iftar çadırı kuran Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi, bu yıl yine bin kişiye iftar yemeği ikramı yapılacak olan çadırı aynı mahalledeki Huzurevi camii önüne kuracak. Dar gelirli ailelerin çoğunlukta yaşadığı bölgeyi tercih eden Kimse Yok Mu, 30 gün boyunca hayırseverlerinde desteği ile iftar verecek. Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Abdurrahman Haskaraman, Ramazan ayının bereketiyle geldiğini ifade ederek, “Rahmet ve bereket kapılarının sınırsız bir şekilde açıldığı bu mübarek zaman dilimi içerisinde, paylaşmanın zevkini verene de, alana da yaşatmak adına iftar çadırı açmaya karar verdik.” dedi.

"Ramazan ayında yine kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz" diyen Haskaraman, "Ramazan ile ilgili çalışmalarına başlayan derneğimiz her Ramazan ayında olduğu gibi yine bu yılda bin iftar çadırı kurdu. Geçtiğimiz Ramazanlar da edindiğimiz tecrübeler ışığında bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine daha kaliteli bir hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Huzurevinin karşısındaki cami önünde çadırımız kuruldu. Boztepe mahallesinde Kurulan çadırımız, zengin ve fakir arasında köprü vazifesi olacak. Derneğimiz geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda fakirleri iftar sofrasında sevindirmek isteyen hayırseverlerimize aracı olacaktır. Şahıs ve firmaların sosyal sorumluluklarını dernek kanalıyla gerçekleştirebileceklerini düşünen derneğimiz, zengin ile fakiri aynı sofrada buluşturan, Ramazanın bereketinin birlik ve beraberlik içinde yaşandığı iftar çadırlarının önemine binaen yapacağı bu hizmette yine Kayseri halkının desteğini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Haskaraman, iftar sofrasında, çorba, pilav, et yemeği (Kırmızı veya Beyaz Et), salata, tatlı, ekmek, su, ayran ikramında bulunacağını söyledi. Ramazan ayında Suriyeli ailelerinde unutulmadığını aktaran Haskaraman, "Ramazan süresince 5 bin gıda kolisinin dağıtımını hedefliyoruz. Suriyeli ailelerimize de Ramazanda yardımları ulaştırmaya devam edeceğiz. Yıl içerinde 3 bin civarında aileye mutat olarak yardımlar ulaştırılıyor. Ramazan ayının bu bereketinden insanlarımız yaptığı yardımlarla manevi anlamda faydalanacağına inanıyoruz. Manevi iklimin en yüksek mertebe çıktığı 11 ayın sultanı Ramazan ayının şehrimiz, ülkemiz, bütün Müslüman alemi için hayırlar getirmesini bizi yaratan Allah’ımızdan diliyoruz." diye konuştu.

ERCİYES FENERİ BİN 200 KİŞİLİK İFTAR SOFRASI KURDU

Erciyes Feneri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nuh Hasyüncü, Ramazan ayında 1200 kişilik iftar sofrası kuracaklarını belirtti. Hasyüncü, Hunat Otoparkı’nın geçmiş yıllmarda olduğu gibi yine iftar için masaların kurulduğunu belirterek, yemeklerin hazır olarak alındığını ve sıcak olarak garsonlar tarafından çorba dağıtılacağını söyledi. Hasyüncü, yemek seçiminde sıcakların dikkate alınarak insanların sıvı kaybını daha çok yaşadığını ve bu nedenle soğuk su ikramını iftar saatinde hazır edeceklerini anlattı. Şehir merkezine yakın olan iftar sofrasının geçmiş yıllarda olduğu gibi yine dolacağını anlatan Hasyüncü, “Ramazan ayı bereketi ile geldi. Ramazan ayında insanlar birlik ve beraberlik içinde hareket ediyor. Paylaşıyor. Bizde bu paylaşımda görev alıyoruz. Bu güzel duygularımızın devam edeceğine inanıyorum. Her gün 1200 insanımıza iftar için yemek ikramında bulunacağız. Yine Ramazan ayı nedeniyle 450 ailemize iaşe yardımında bulunduk. Cuma günü itibarıyla ailelerimiz derneğimizin hizmet sunduğu markete gelerek ihtiyaçlarını aldılar. Biz bu ihtiyaçlarını alan ailelerimizin ailedeki fert sayısını dikkate alarak limit verdik. Şuan ailelerimiz Ramazan ayında ihtiyacı olan gıda malzemelerini aldı. Yine marketteki görevlilerimiz alış verişlerini yapan insanlarımıza ekstra olarak et ve benzeri gıdalardan kendileri için ayrılan limitin dışında yardımda bulundu. Ramazan ayının şehrimize, ülkemize, bütün Müslüman alemine hayırlar getirmesini Allah’tan diliyorum.” dedi.

VERENEL 600 KİŞİNİN EVİNE KADAR İFTAR YEMEĞİ GÖTÜRECEK

Verenel Derneği Sosyal İnceleme Sorumlusu Hüseyin Taş, Ramazan ayında farklı bir çalışma yaptıklarını anlattı. Taş, iftar çadırı yerine muhtaç, yemeğini yapma imkanı olmayan, sıkıntıyı yaşayan 600 kişiye Ramazan boyunca evlerine kadar iftarlık götüreceklerini açıkladı. Sıcak yemeklerin ulaşması için hassas davrandıklarını açıklayan Hüseyin Taş, yeni 600 kişiye Ramazan ayında yemekleri ile birlikte kendilerine iaşe paketlerinin ulaştırılacağını aktardı. Taş, derneklerinin Kayseri’de 1146 ailenin ihtiyacını aylık, iki aylık ve üç aylık periyotlar şeklinde karşıladıklarını anlatarak, “Aile fertlerine göre zaman dilimi oluşturduk. Tek yaşayan insanlarımıza 3 ayda bir yardımda bulunuyoruz. Ailede fert sayısı fazla olan ailelerimize de aylık yada iki aylık şeklinde yardımlarımız devam ediyor. Ramazan ayında bu yardımlar sürecek. Yine derneğimiz 300 Suriyeli aileye sahip çıktı ve onların ihtiyaçlarını karşılıyor. Ailelerin geneli 7-8 kişi yada iki ailenin birleşmesi şeklinde bulundukları yerde ikamet ediyor. Ramazan ayında yine onlara yardımlarımız devam edecek. Yapılan yardımlarımızda iaşe paketlerimiz 75 ve 160 liralık şeklinde gıda ürünlerinden oluşuyor. Ramazan ayında insanlarımızın paylaşımcı olması önemlidir. Birlik ve beraberlik içinde bir Ramazan ayına giriyor olmamız bizi mutlu etti. Ramazan ayının tüm insanlarımıza hayırlar getirmesini diliyoruz.” diye konuştu.

Kayseri Darülaceze Vakfı, Ramazan ayı nedeniyle iaşe paketi hazırlığı yaptı. Vakıf, hayırseverlerin yaptığı yardımlarla oluşturduğu iaşe paketlerini Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ailelere ulaştıracak. Bin aileye ulaşmayı hedefleyen vakıf, ihtiyaç sahiplerini belirledi. Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi Belediyesi ve birçok dernek ile vakıfta Ramazan nedeniyle ihtiyaç sahipleri ailelere iaşe paketleri dağıtacak.

CİHAN

Yorumlar