Kayseri’de İsrail için dava açıldı

Mavi Marmara gemisine saldırıda İsrail askerleri tarafından öldürülen 9 Türk için Kayseri’de tazminat davası açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kayseri’de İsrail için dava açıldı

Mavi Marmara gemisine saldırıda İsrail askerleri tarafından öldürülen 9 Türk için Kayseri’de tazminat davası açıldı. Şehit olanlar arasında yer alan Furkan Doğan için açılan davaya katılan avukatlar, özür dileyen İsrail’in bu olaydan dolayı cezasını da alması gerektiğini söyledi.

Kayseri Adalet Sarayı'ndaki duruşma nedeniyle açıklama yapan Avukat Uğur Yıldırım, Mavi Marmara gemisi saldırısından sonra İsrail'e karşı açılan davaların devam ettiğini belirterek, İsrail'in haksız bir saldırı da bulunduğunu hatırlattı. Açılan davalarla yapılan saldırının karşılığını almaya çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, “Yapılan saldırıda Kayserili Furkan Doğan kardeşimiz de şehit oldu ve onun için burada tazminat davası açıldı. İsrail'in Mavi Marmara'da yapmış olduğu insanlık katliamına karşı uluslararası ceza mahkemelerinde, İstanbul'da ağır ceza mahkemesinde dünyanın değişik ülkelerinde yapılan soruşturmalarda ve yerel mahkemelerde peşini bırakmayacağımızı söylemiştik. Bu noktada da uluslararası ceza mahkemelerinde, İsrail kuvvet komutanları hakkında davamız devam ediyor. Dava açmamızın nedeni, haksız fiilin belirlenmesi ve İsrail'in haksızlığının yeniden tescil edilmesidir." dedi.

Uğur Yıldırım, İsrail ile Türkiye arasında şehit olanlar için bir tazminat pazarlığının yapılamayacağını aktararak, İsrail ile Türkiye arasında pazarlıkların yeniden başladığı, hatta bir tazminat indirimi konusu olduğu yönünde bazı açıklamalar duyduklarını anlatarak, “İsrail fiili müdahalesinin mutlaka karşılığını görmelidir. Özür dilemesi yetmez. Bunun cezasını almalıdır. İsrail'in ödeyeceği tazminat miktarının caydırıcı olması gerektiğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar