Kayseri'de Herkes İçin Spor Şenliği ilgi gördü

Herkes İçin Spor Federasyonu'nca, il temsilciliği faaliyet programı kapsamında organize edilen ‘Herkes İçin Spor Şenliği’ Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü ev sahipliğinde olimpik havuz önünde başladı. Şenlikte, isteyen...

Google Haberlere Abone ol
Kayseri'de Herkes İçin Spor Şenliği ilgi gördü

Herkes İçin Spor Federasyonu'nca, il temsilciliği faaliyet programı kapsamında organize edilen ‘Herkes İçin Spor Şenliği’ Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü ev sahipliğinde olimpik havuz önünde başladı. Şenlikte, isteyen herkes interaktif oyuncaklarla yarıştı, kendini ve gücünü gösterme imkanı buldu.

İki gün süren Herkes İçin Spor Şenliği'nde,10.00-18.00 saatleri arasında isteyen herkes 30’a yakın interaktif oyuncaklardan istediği ile zaman geçirdi. Çek bakalım, küçük ve büyük oyun parkları, kaydırak, basketbol, gladyatör, tırmanma duvarı, top havuzu, rodeo, elastik basketbol, tırmanma piramidi, canlı langırt ve gol, sumo gibi oyunlarda kimi çocuklarını yarıştırdı, oynattı, kimi de kendi hünerlerini gösterdi.

Kayseri’nin sporda örnek ve model bir şehir olduğunu, tüm branşlarda alt yapının daha güçlü olması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Murat Eskici, Herkes İçin Spor şenliğinin Kayseri’de ilk kez yapıldığına dikkat çekti. Eskici, Kayseri’nin Herkes İçin Spor etkinliklerinde önde gelen şehirlerden biri olduğunun altını çizerek “Doğa sporları, kar banyosu, korolar ve tıp araştırma konuları da bunun en güzel örnekleri. Zaten son günlerde ve yıllardaki sportif Ulusal ve uluslararası başarılarımızla ne kadar övünsek az.” dedi.

Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il Temsilcisi Davut Güleç ile Herkes İçin spor faaliyetlerinin tanıtımını yaptıklarını açıkladı. Güleç “Bu tanıtımlarla, bireylerin sağlıklı yaşam amacıyla hareketlenmelerini teşvik etmek istiyoruz. Çeşitli spor branşlarının tanıtımlarını yaparak toplumsal spor kültürü farkındalığının gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Halkı ve özellikle çocukları spora teşvik ederken sporu sevdirmek, etkinlik alanı içinde çeşitli yarışmalar yapmak suretiyle çeşitli sportif hediyelerle bireylerin spor aktivitelerine karşı ilgilerini çekiyoruz. Asıl toplum refahına katkıyı zirveye taşımayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar