Kayseri'de geleneksel el sanatları sergisi açıldı

Kayseri Öğrenme Şenlikleri kapsamında, Hacılar Rasim Çetinkaya Halk Eğitim Merkezi tarafından geleneksel el sanatları sergisi düzenlendi. Yıl sonu sergisinin açılışına İncesu Kaymakamı ve Hacılar Kaymakam Vekili Ercan Öter, Hacılar Belediye...

Google Haberlere Abone ol
Kayseri'de geleneksel el sanatları sergisi açıldı

Kayseri Öğrenme Şenlikleri kapsamında, Hacılar Rasim Çetinkaya Halk Eğitim Merkezi tarafından geleneksel el sanatları sergisi düzenlendi. Yıl sonu sergisinin açılışına İncesu Kaymakamı ve Hacılar Kaymakam Vekili Ercan Öter, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahri Herdem, Milli Eğitim Şube Müdürü Şener Serim, İlçe Jandarma Komutanı Suat Haksever, daire müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Aile eğitimi, örgün eğitime destek, geleneksel el sanatları, kuaförlük, doğalgaz kalorifer ateşçiliği, iş güvenliği ve iş sağlığı, hijyen eğitimi, okuma yazma, model uçak yapımı ve spor eğitimi konularında 71 kurs açıldığını belirten Rasim Çetinkaya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Altınoluk, bunlara toplam bin 472 kişinin katıldığını söyledi. Altınoluk, "TÜİK verilerine göre ilçemiz, yüzde 98,34'lük okuryazarlık oranıyla ilimiz ve ülkemiz genelinde en iyi seviyededir. 25-64 yaş arası Hayat Boyu Öğrenme'ye katılım oranı ise ilçemiz Hacılar'da yüzde 7,7'dir. Bu oranla yüzde 4,01'lik il ortalamasını aşmış ve yüzde 8 olan OECD ülkeleri ortalamasını yakalamış durumdadır. Hayat Boyu Öğrenme hizmetlerinde desteklerini esirgemeyen kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve Milli Eğitim müdürümüze teşekkür ederim." dedi.

Kaymakam Öter ise eğitimlere katılan kursiyerleri tebrik ederek, "Hayat Boyu Öğrenme kapsamında Halk Eğitim Merkezimiz, çok önemli çalışmalara imza atmış. Kursiyerlerimiz, bir yıl boyunca almış oldukları eğitimin sonucunda el emeği, göz nuru eserler ortaya çıkardılar. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ardından protokol üyeleri tarafından sergi açıldı. Kursiyerlerce hazırlanan kıyafetler, minikler tarafından defileyle sergilendi. Ayırca kursiyerler, bağlama eşliğinde türküler söyledi. Sergi, bir hafta devam edecekb CİHAN

Yorumlar