Kayseri'de dershanenin deneme sınavına 83 bin kişi girdi

Kayseri Serhat Dershaneleri ve Serhat Anafen Dershaneleri tarafından yapılan seviye belirleme ve üniversite deneme sınavlarına 83 bin kişi girdi.

Google Haberlere Abone ol
Kayseri'de dershanenin deneme sınavına 83 bin kişi girdi

Kayseri Serhat Dershaneleri ve Serhat Anafen Dershaneleri tarafından yapılan seviye belirleme ve üniversite deneme sınavlarına 83 bin kişi girdi. Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili tartışmaların yaşandığı bu dönemde, dershanelerin deneme sınavına geçen yıla göre artış gösteren başvuru olması dikkat çekti. Geçen yıl da 60 bin kişi sınava girmişti.

Serhat Dershaneleri Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Açıkgöz, lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik her yıl yaptıkları deneme sınavına bu yıl beklemedikleri bir oranda başvuru yaşadıklarını ifade etti. Geçen yıl ve ondan önceki yıllarda 60 binlerde olan deneme sınavına başvurunun bu yıl 83 bine ulaşmasına dikkat çeken Açıkgöz, sınavın öğrencilere yönelik her yönüyle birçok avantajları olduğunu ifade etti.

Açıkgöz, dershanelerin kapatılmasının gündemde olduğu bir dönemde bu tür sınavlara başvurunun fazla olmasının velilerin çocuklarının eğitimdeki geleceği ile ilgili düşüncelerini yansıttığını ifade etti. Açıkgöz, şu değerlendirmede bulundu: “Kayseri geneli yaklaşık 83 bin kişinin başvurduğu Serhat Anafen Seviye Tespit Sınavına iki gün boyunca yapıldı. Yapılan Serhat Anafen Seviye Tespit Sınavı’nın amacı şudur. 2014-2015 eğitim öğretim yılında Serhat Anafen’de kurs görebilecek seviyeye sahip öğrencileri belirlemek. Sınava giren her öğrencilerimizin Kayseri’de kendi durumunu görmesini sağlamak. Sınav sonuçlarına göre başarılı olan öğrencilerimiz hem ödüllendirilecektir. Hem de dershanemiz tarafından uygulanacak indirimlerden faydalanacaklardır. En önemlisi ise ailelerimiz, çocuklarının başarılarıyla ilgili eğitim durumlarıyla ilgili bilgi sahibi olabileceklerdir. Benzer sınavları birçok dershanede yapmaktadır.”

Sınavlara, ilkokulu 4’üncü sınıf, ortaokul 5, 6, 7’inci sınıflarla lisede 10 ve 11’inci sınıf öğrencileri girdi. Dershane, velilere ve öğrencilere kolaylık sağlamak amacıyla uyguladığı sınav tarih ve saatlerinde, velilerin uygun oldukları zamanı tercih etmelerine imkan sağladı. CİHAN

Yorumlar