Kayseri Valiliği'nden engellilere iftar yemeği

Kayseri Valiliği tarafından şehirde faaliyet gösteren engelli derneklerinin yöneticileri ve üyelerine iftar verildi. Şeker Fabrikası Göl Restoran'da düzenlenen iftar yemeğine; Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün’ün yanı sıra Vali yardımcıları...

Google Haberlere Abone ol
Kayseri Valiliği'nden engellilere iftar yemeği

Kayseri Valiliği tarafından şehirde faaliyet gösteren engelli derneklerinin yöneticileri ve üyelerine iftar verildi.

Şeker Fabrikası Göl Restoran'da düzenlenen iftar yemeğine; Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün’ün yanı sıra Vali yardımcıları Yasemin Özata Çetinkaya, Ali Candan ve Erkaya Yırık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz ve İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek ile il genelinde engellileri temsil eden 18 dernek, 3 bakım merkezi ve 1 rehabilitasyon merkezinden engelliler ve aileleri katıldı.

Vali Orhan Düzgün, iftar öncesi eşi Gül Düzgün ile birlikte masaları ziyaret ederek yemeğe katılan engelli vatandaşlarla yakından ilgilendi, istek ve önerilerini aldı. Vali Düzgün, yaptığı konuşmada, iftar sofrasını bu kez engellilere yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcileri ve üyeleri ile paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Engelli vatandaşların artık eskiye göre çok daha fazla evlerinden çıkarak iş ve sosyal hayata katıldıklarını belirten Düzgün, bu gelişmenin kendiliğinden olmadığını, engellilere yönelik yapılan yasal düzenlemeler, fiziksel iyileştirmeler ile iş imkânlarının artırılmasının engellilerin hayatını kolaylaştırdığını kaydetti.

Yapılan tüm çalışmaların engellilerin özgüvenlerinin artmasını sağladığını ifade eden Vali Düzgün, engelli vatandaşların iş hayatına katılabilmesi ve bir meslek sahibi olabilmesi için gerek İŞKUR gerekse Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla pek çok projenin hayata geçirildiğini belirtti. “2014 yılının ilk 6 ayında yaklaşık 800 engelli vatandaşımız bir işe yerleştirildi." diyen Vali Düzgün şunları söyledi: "Bu aslında küçümsenemeyecek bir rakam. Kayseri’de yaklaşık 2 bin 700 civarında engelli vatandaşımız bugün kamu ya da özel sektör kuruluşlarında istihdam ediliyor. İnsanın sabah kalktığında gidebileceği bir işinin olması, bir adresinin olması son derece önemli. Çünkü hem aile ekonomisine katkı sağlıyor, onun da ötesinde kendilerine olan özgüvenlerinin artmasını sağlıyor. Sadece iş hayatında değil, artık kültür alanında da, değişik kültürel ve spor etkinliklerinde de engelli kardeşlerimizi görebiliyoruz. Bu yıl Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız da 1. Lig'e yükselerek kendilerine ve Kayseri’ye büyük bir gurur yaşattılar. Ben kendilerine 1. Ligde başarılar diliyorum.”

Engelli sivil toplum kuruluşları adına konuşan Sadettin Kulkul da ise geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da kendilerini unutmayan ve iftar vesilesiyle bir araya getiren Vali Düzgün’e teşekkür ederek, engellilere yönelik yapılan iyileştirmelerin engellilerin yaşam sevincini artırdığına dikkati çekti.

Kendilerine gösterilen ilgiden son derece memnun kalan engelliler ise yemeğin bitiminde Vali Düzgün’ün masasında toplanarak hem teşekkür etti hem de istek ve önerilerini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar