Kayseri tanıtımına destek verenlere teşekkür

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri’nin tanıtımı için Alman Tur Operatörlerine yönelik düzenlenen İNFO programına destek veren kişi ve kurumlara teşekkür etti.     Vali Düzgün, Türkiye’ye en çok turist gönderen...

Google Haberlere Abone ol
Kayseri tanıtımına destek verenlere teşekkür

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri’nin tanıtımı için Alman Tur Operatörlerine yönelik düzenlenen İNFO programına destek veren kişi ve kurumlara teşekkür etti.

    Vali Düzgün, Türkiye’ye en çok turist gönderen ülkelerin başında yer alan Almanya’da faaliyet gösteren seyahat acentalarının, Kayseri’nin tarihi ve kültürel mirası ile doğa güzelliklerini yerinde görmesi amacıyla Valiliğin düzenlediği 6 günlük programa destek veren Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Hilton Otel Genel Müdürü Serpil Güney, Ommer Otel Genel Müdürü Özgür Çözgener ve Novotel Genel Müdürü Eray Dursun ile Şahika Turizm’den Mehmet Akif Akı’yı makamında kabul etti.

    Düzgün, yaptığı konuşmada, Alman tur operatörlerinin Kayseri’yi 6 gün boyunca gezip değerlendirdiğini ve olumlu izlenimlerle kentten ayrıldığının kendilerine bildirildiğini söyledi. Bunun Kayseri adına sevindirici olduğunu belirten ve katkılarından dolayı kurumlara teşekkür eden Vali Düzgün, “Kayseri’nin tanıtımı ve daha çok turistin ilimize gelmesi için 15 tur operatörünü ilimize davet ettik. Sizler de onlara ev sahipliği konusunda yardımcı oldunuz. OSB Yönetimi birçok organizasyona destek verdi. Oteller konaklama konusunda yardımcı oldu. Destekleriniz için hepinize teşekkür ederim. Kayseri bu konuda da inşallah geleceğe yönelik umut vermeye başladı. Bunu sektörün içinde bulunan kişiler olarak sizler daha iyi hissedersiniz. Bu tanıtım faaliyetlerinin birkaç yıl içerisinde etkisini göstereceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

    Vali Düzgün, Kayseri’nin ticaret ve sanayi kenti olduğunu ama aynı zamanda turizmde de çok ciddi avantajlara sahip olduğunu bir kez daha vurgulayarak, Kayseri’de devlet ve özel sektörün birlikte hareket etmesiyle turizm konusunda önemli gelişmelerin yaşanacağına yürekten inandığını dile getirdi.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü de, Kayseri’nin turizm konusunda da adından söz ettirmeye başladığını dile getirerek, “Hangi alanda olursa olsun kentimizin gelişmesi adına yapılacak her türlü girişime destek vermeye bundan sonra da hazırız.” diye konuştu. Otellerin genel müdürleri ise “Kayseri’de turizminin gelişmesi için Valiliğin her türlü çalışmasını destekliyoruz” görüşünde birleştiler. Konuşmaların ardından, Vali Düzgün tarafından destek veren kurumlara teşekkür mesajının yer aldığı tarihi Kayseri Kulesi’nin maketi hediye edildi.

    Almanya’nın önde gelen seyahat acentaları Kayseri Valiliği’nin daveti üzerine 8 Mayıs tarihinde Kayseri’ye gelmiş ve 6 gün boyunca Kapuzbaşı’ndan Sultansazlığı’na, Erciyes’ten Soğanlı’ya kadar Kayseri’nin tarihi ve kültürel değerlerini gezip, incelemelerde bulunmuşlardı. Kayseri’yi ziyaret eden tur operatörlerinin Haziran ayından itibaren konaklama tesislerinde rezervasyon yaptırmaya başladıkları da ifade edildi. CİHAN

Yorumlar