Kayseri Şeker Fabrikası’nda hırsızlık suçlamasına dava

Kayseri Şeker Fabrikası’nın eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, kendisine iftira attığı ve hırsızlıkla suçladığı gerekçesiyle mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’dan davacı oldu. Cumhuriyet savcılığına şikayette...

Google Haberlere Abone ol
Kayseri Şeker Fabrikası’nda hırsızlık suçlamasına dava

Kayseri Şeker Fabrikası’nın eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, kendisine iftira attığı ve hırsızlıkla suçladığı gerekçesiyle mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’dan davacı oldu.

Cumhuriyet savcılığına şikayette bulunan Vedat Ali Özışık, 2001 yılında Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'ne başkan olarak seçildiğini, sonrasında da Kayseri Şeker fabrikası Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildiğini ve 9 yıl görev yaptıktan sonra sözde yolsuzluk iddiası ile tutuklandığını, 32 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olduğunu açıkladı. Ösışık, hakkındaki bütün ithamların Sayıştay denetçileri tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda 'suç unsuru olmadığı' şeklinde lehine olarak görülmekte olduğunu ifade etti.

Vedat Ali Özışık, şikayet dilekçesinde, 2001 yılında göreve geldiğinde fabrikanın günde 5 bin ton olan pancar işleme kapasitesini 25 bin tona çıkardığını, Kayseri Şeker Fabrikasına büyük bir atılım ve yatırım yaptığını belirterek, şunları söyledi: "Bu yatırımlar toplam 9 büyük şirket ve yatırım olarak hayata geçirilmiş, içerisinde Boğazlıyan Şeker Fabrikası dünyada en son teknoloji kullanan şeker fabrikası konumunda. Bu yatırımların toplam değeri 827 milyon 9 bin 978 TL’dir."

Hüseyin Akay’ın kooperatif yönetim kurulu seçim çalışmaları sürecinde ve halen kendisi hakkında usulsüz iftira ve hakaret edici söylemlerde bulunduğunu ileri süren Vedat Ali Özışık, cezalandırılmasını talep etti. CİHAN

Yorumlar