Kayseri Müftülüğü, Suriyelilere iftar verdi

Kayseri İl Müftülüğü, şehirde yaşayan ve ihtiyaç sahibi konumunda olan Suriyelileri iftar verdi. İftar yemeğinde çocukların yüzlerindeki neşe dikkat çekti. 15 yaşındaki Suriyeli Muhammed ve 14 yaşındaki Abdülkerim iftar için teşekkür...

Google Haberlere Abone ol
Kayseri Müftülüğü, Suriyelilere iftar verdi

Kayseri İl Müftülüğü, şehirde yaşayan ve ihtiyaç sahibi konumunda olan Suriyelileri iftar verdi. İftar yemeğinde çocukların yüzlerindeki neşe dikkat çekti. 15 yaşındaki Suriyeli Muhammed ve 14 yaşındaki Abdülkerim iftar için teşekkür ederken, 2 yıldır okula gidemediklerini dile getirdi.

Müftülük yemekhanesinde İl Müftüsü Ali Maraşlıgil’in de katıldığı iftarda, Suriyeli ailelerin çocuklarının neşesi dikkat çekti. Burada bir konuşma yapan Maraşlıgil, Ramazan ayının, kardeşliğin, sevginin, saygının, merhametin doruk noktaya ulaştığı ikilim olduğunu belirtti. Müftü Maraşlıgil, “Ramazan ayını da bu iklim içinde yaşıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız bir tema ortaya koydu; 'Hiç kimse kimsesiz kalmasın bu ramazan ve her zaman.' Merkez ve taşra teşkilatlarımız, il ve ilçe müftülüklerimiz kimsesiz dediğimiz, düşündüğümüz, en azından bu insanlarımızla iftar sofrasında buluşmak, onları dinlemek, onlara güler yüz göstermek, bir nebze olsun onların acısını dindirmek için çalışma içinde olduk. Bizim İl Müftülüğümüz ve Diyanet Vakfı olarak üçüncü iftar programımız. Önce huzurevinde sonra rehabilitasyon merkezinde şimdi de Suriyeli kardeşlerimizle birlikteyiz. 90 yıl önce bizi birbirimizden ayırmak isteyen, Müslüman Türklerin Hristiyan olduğunu söyleyen insanlara karşı bir yerde çok güzel cevap teşkil ediyor. Oradaki insanlar Suriye’den geldi ve buraya ülkemize sığındı. Sıcak bir karşılama gördü. Vatan bildi vatanımızı, ailelerimizi aile bildiler. Çok korkuları kalmadı ve güven içindeler.” şeklinde konuştu.

Kayseri’de şu an için 4 bin civarında Suriyelinin yaşadığı bilgisine sahip olduklarını aktaran Müftü Maraşlıgil, “Ülkemizde yüz binlerce Suriyeli yaşıyor. Burada İslamiyet’i, Müslümanların misafirperverliklerini bizzat gördüler. Bu bizim daha çok kaynaşmasına ve İslam aleminin tevhide vesile oldu. Bu bizim için çok sevindiricidir. Bu kardeşlerimiz vatanlarını terk ettiler. Eşlerini, dostlarını, işlerini, güçlerini terk edip canlarını kurtararak buraya geldi ve Muhacir oldu. Bir de Muhacirlere yardım eden Ensarlar vardır. Mekkeli Muhacirlere Ensarlar yardım etmişti. Biz de, Kayseri’de bu insanlarımıza yardımcı olma, Ensar gibi davranmak için bu daveti gerçekleştirdik. Mahallelerdeki imamlarımızın aracılıyla irtibat sağlıyoruz ve hayırseverlerimizin yardımlarını da bir kayıt şeklinde resmi olarak yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

2 YILDIR TÜRKİYE'DE VE OKULA GİDEMEDİLER

Yemeğe katılan Suriyeli 15 yaşındaki Muhammed ve 14 yaşındaki Abdülkerim ise 2 yıldır Türkiye’de olduklarını söyledi. Bir yıldır Kayseri’de yaşadıklarını anlatan çocuklar, Türkçeyi öğrendiklerini ve kolaylıkla anlaşabildiklerini belirtti. Muhammed ve Abdülkerim, 2 yıldır okula gidemediklerini, iş bulup çalışmak istediklerini ifade etti. Suriyeli çocuklar, iftar yemeği için de yetkililere teşekkür etti.

Yemek sonrası yapılan duanın ardından Suriyeliler, müftülük tarafından evlerinin bulunduğu mahalleye götürüldü. CİHAN

Yorumlar