Kayseri BBP: Tuz kokmuştur, sistem çökmüştür

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Hüseyin Döngel, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonrası yaşanan gelişmelerde AKP’nin gırtlağına kadar pisliğe battığını ifade ederek, “Tuz kokmuştur, sistem çökmüştür” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kayseri BBP: Tuz kokmuştur, sistem çökmüştür

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Hüseyin Döngel, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonrası yaşanan gelişmelerde AKP’nin gırtlağına kadar pisliğe battığını ifade ederek, “Tuz kokmuştur, sistem çökmüştür” dedi.

Hüseyin Döngel, partisinin il başkanı ve büyükşehir belediye başkan adayı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında BBP’nin Kayseri’de düzenleyeceği Şahlaşın Mitingi hakkında bilgi verdi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin 16 Mart Pazar günü saat 13.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap edeceğini belirterek, bütün Kayserilileri davet etti.

Döngel, Türkiye’nin 17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili de değerlendirmede bulunarak, şunları söyledi; “Bu tarihten beri birçok hukuksuz yapılan şaibeli işlerle, iddialarla sarsılıyor. Başbakan bu yolsuzluk ve rüşvet iddialarının, şaibeli ve kirli işlerin üzerine gideceğine kendisine bir günah keçisi bulmuş, her şeyi onun üstüne yıkma gayretine düşmüş durumda. Başbakan yargı darbesi, paralel yapı, çete örgüt söylemleriyle siyaseti domine diyor. Başbakan diline doladığı paralel yapı ile ilgili ortaya attığı iddiaların arkasında durmalı. Bu yapıyla ilgili elinde ne varsa kamuoyuyla paylaşmalı hukuki süreç başlatmalıdır. Onu da şu yaptı, bunu da o yaptı demekle, savcıya, yargıya, gazeteciye, önüne gelen herkese bağırıp çağırmakla yolsuzluğun, rüşvetin, kumpasın, hukuksuzluğun üstü örtülemez. Hükümet bir takım yaslarla, kıyımlarla, otoriter bir siyasetle bu işten sıyrılamaz. Bu yapısal krizden çıkmanın tek yolu daha fazla demokrasi daha fazla şeffaflık ve daha çok hesap verebilirliktir. Kanun ve hukuk önünde aklanmaktır.”

“Tuz kokmuştur. Sistem çökmüştür. AKP hükümetinin, üst düzey bürokratlarının gırtlağına kadar pisliğe battığı net bir şekilde görülmüştür” diyen Nüseyin Döngel, AKP’nin gücün yozlaştırıcı etkisi ve dünya menfaatlerinin altında ezildiğini söyleyerek, şunları konuştu; “Bu sınavı kaybetmiştir. Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması dünyanın hiçbir ülkesinde darbe girişimi olarak nitelendirilemez. Hükümet böyle bir anlayışla bütün hukuk sistemimizin önünü tıkamış, aklanma şansını da ortadan kaldırmıştır. Bugün hukuk sistemimizi tahrip edecek adımlar atılıyor. Kuvvetler ayrılığı ilkesi yerine kuvvetler birliği ilkesi getirilmeye çalışıyor. Türkiye bir kanun devletine muhaberat ülkesine dönüştürülüyor. 2008’den bu yana özellikle 17 Aralıktan bu yana devletin tüm devlet kurumları güven kaybetti. Artık sorunlar da demokratik hukuk sistemi içinde çözülemiyor. Türkiye’de demokratik parlamenter sistem çökmüştür.”
CİHAN

Yorumlar