Kayseri Barosu Başkanı Konaç: Sizin dostluğunuza güvenilir mi?

Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, cumhurbaşkanlığına çatı aday olarak gösterilen eski İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ismine yönelik iktidar cephesinden gelen eleştirileri değerlendirirken, "Sizin dostluğunuza...

Google Haberlere Abone ol
Kayseri Barosu Başkanı Konaç: Sizin dostluğunuza güvenilir mi?

Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, cumhurbaşkanlığına çatı aday olarak gösterilen eski İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ismine yönelik iktidar cephesinden gelen eleştirileri değerlendirirken, "Sizin dostluğunuza güvenilir mi?" diye sordu. Konaç, kişilik haklarına saldırının ahlaki olmadığını belirterek, "Muhterem arkadaşlar, sormazlar mı adama, bu kadar kötü idi neden bugüne kadar hiç bunları dillendirmediniz? Bir insan sizin trenden inince, eskinin ve dostluğun hiç hatırı kalmaz mı?" şeklinde tepki gösterdi.

Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç da iktidar partisinden gelen eleştirilere sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Mesajının başlığını “Sizin dostluğunuza güvenilir mi?” şeklinde koyan Konaç, şu ifadeleri kullandı: "Hatırlıyorum da Ekmeleddin İhsanoğlu'nun İKÖ Genel Sekreterliği'ne seçilme sürecinde ve seçildikten sonra, nasıl tarihi bir zafer kazanıldığı ballandıra ballandıra anlatılmıştı. Türkiye'nin gücü, iktidarın dışarıda artan itibarı ve etkisi diye methiyeler okunmuş, çarşaf çarşaf haberler yapılmış ve övgüler dizilmişti. Bunların büyük bir kısmı beni de mutlu eden gelişmelerdi. 10 yıl bu görevde iken bir kez aleyhine haber ve karalama kampanyasına şahit olmadım. Ta ki bazı konularda iktidarla görüş farkları oluşana kadar. Ama o bile 'çatı aday' sıfatı kazanana kadar, kayda değer bir sorun oluşturmadı. Şimdi.... nasıl bir zihin yapısıdır anlamam mümkün değil ama, adamın ne hainliği, ne işbirlikçiliği, ne satılmışlığı, ne darbeciliği, ne de piyonluğu kaldı."

Olumsuz eleştirileri yapanlara seslenen Baro Başkanı Konaç, sorularını arka arkaya sıraladı. Konaç, "Muhterem arkadaşlar, sormazlar mı adama, bu kadar kötü idi neden bugüne kadar hiç bunları dillendirmediniz? Bir insan sizin trenden inince, eskinin ve dostluğun hiç hatırı kalmaz mı? Sizinle yola çıkan herkes ‘acaba bir gün ben de hain ilan edilir miyim’ endişesi yaşamaz mı? Sizin dostluğunuz nereye kadar?"

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kişilik haklarına yönelik saldırıların ahlaki olmadığını vurgulayan Baro Başkanı Fevzi Konaç, “Eğer dostluğunuzun şekli bu ise düşmanlığınızdan Allah'a sığınmak lazım. Bu kadar da olmaz ki. Tavrı ve adaylığı hoşunuza gitmeyebilir. Ama kişilik haklarına saldırı anlamı taşıyan ifadeleriniz, en hafifinden ahlaki değildir, ayıptır. Bu ülkede zaman ve zemin çabuk değişir unutmayın. Ne ekerseniz, onu biçersiniz." ifadelerini kullandı.

Konaç’ın eleştirilerine takipçilerinden gelen yorumların geneli ise mesajı destekler ifadeler içeriyor. CİHAN

Yorumlar