Kaynak suları özel şirkete verilen mahalleliler eylemlerine devam ediyor

Mahallelerinin içme suyunu sağlayan kaynağın özel bir şirkete ihale edilmesine tepki gösteren köylüler, meşaleli eylemin ardından şimdi de yarı çıplak eylem yaptı. Suyun bulunduğu tepeye kadar yürüyerek, burada oturma eylemine başladılar.Manisa'nın...

Google Haberlere Abone ol
Kaynak suları özel şirkete verilen mahalleliler eylemlerine devam ediyor

Mahallelerinin içme suyunu sağlayan kaynağın özel bir şirkete ihale edilmesine tepki gösteren köylüler, meşaleli eylemin ardından şimdi de yarı çıplak eylem yaptı. Suyun bulunduğu tepeye kadar yürüyerek, burada oturma eylemine başladılar.

Manisa'nın Alaşehir ilçesi Horzumalayaka Mahallesi sakinleri, bölgede içme suyunu karşıladıkları kaynağın kullanımının ihaleyle bir şirkete verilmesine tepki gösterdi. Mahalle içerisinde üstlerini çıkararak yürüyen köylüler, yayla suyunun bulunduğu bin 600 metre râkımlı Dedekavak Tepesi'ne çıkarak oturma eylemi yaptı. Burada konuşan Horzumalayaka Mahallesi Muhtarı Erol Adıgüzel, mahallenin üst kısmında sınırlı sayıda kaynak suyu olduğunu, bunların kendilerinden habersiz ihale edilerek özel bir şirkete 36 yıllığına verildiğini söyledi. Bu firmanın burada su dolum tesisi kurup mahallelinin suyunu satacağını vurgulayan Adıgüzel, “Ancak şu anda bu köyde yaşayan insanların susuzluktan neler çektiğini kimse bilmiyor. Doğal kaynak sularını tarımsal sulamada, hayvanlarımızın ihtiyaçlarında ve kendi evlerimizde kullanıyorduk. Şu anda evlerimizde su akmıyor. Tarım arazilerimizdeki ürünler susuzluktan kurumuş durumda. Sesimizin duyulmasını ve bu ihalenin iptal edilmesini istiyoruz.” dedi.

Mahalle sakini İmdat Ersoy ise söz konusu kaynaktan doldurdukları sulama havuzlarının kuruduğunu belirterek, "Şu anda bulunduğumuz alan, aslında bir su havuzdu. Bu havuzları doldurarak arazilerimizi suluyorduk ancak şirket kaynak sularının önünü kestiği için havuzlarımız da boş kaldı. Devletimizin bize bir an önce sahip çıkıp suyumuzun iade edilmesini sağlamasını istiyoruz.” şeklinde konuştu. Mahalle sakinlerinden Nergül Ersoy da bulaşık yıkamaya ve duş almaya bile su bulamadıklarını dile getirerek, "Perişan haldeyiz. Tek geçim kaynağımız tarım ve hayvancılık. Bütün arazilerimiz susuzluktan zaten kurumuş durumda. Çocuklarımız evlerini nasıl geçindirecek?” dedi.

Yaklaşık iki saat oturma eylemi yapan grup, basın açıklamasının ardından dağıldı. CİHAN

Yorumlar