KAYMEK’lere katılan anneler için çocuk oyun bölümü de var

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK), Kayseri'deki tüm bayanların kurslara katılabilmesi için çocuk oyun bölümü hizmeti de sunuyor.

Google Haberlere Abone ol
KAYMEK’lere katılan anneler için çocuk oyun bölümü de var

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK), Kayseri'deki tüm bayanların kurslara katılabilmesi için çocuk oyun bölümü hizmeti de sunuyor. Kursiyerler farklı branşlarda kurslardan yararlanırken 3-6 yaş grubundaki çocuklarını KAYMEK bünyesindeki çocuk oyun bölümlerine bırakabiliyorlar.

Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) bünyesindeki KAYMEK, 13 ayrı tesiste 105 farklı branşta kurs hizmeti veriyor. Her yıl yaklaşık 15 bin kursiyere hizmet veren KAYMEK, bu kurslardan yararlanmak isteyen anneleri, "Çoğumu nereye bırakacağım" derdinden kurtardı. Kayseri'de yaşayan tüm bayanların kurslardan yararlanması için, kurs merkezlerinde çocuk oyun bölümü hizmeti de veriliyor. Anneler farklı branşlarda kurslara katılırken 3-6 yaş grubundaki çocuklar, çocuk oyun bölümlerinde şarkılar öğreniyor, oyunlar oynuyorlar. KAYMEK bünyesindeki tüm çocuk oyun bölümlerinde çocuk gelişim uzmanları görev yapıyor. KAYMEK'in Erkilet Kurs Merkezi'ndeki Çocuk Oyun Bölümü'nü ziyaret eden BEF Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, incelemelerde bulundu ve verilen hizmeti yerinde gördü. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin çocuklara gönderdiği çeşitli hediyeleri çocuklara dağıtan Tuzcuoğlu, eğitmenlerden bilgiler aldı.

Erkilet Kurs Merkezi Çocuk Oyun Bölümü Sorumlusu Fatma Nur Kakillioğlu, ailelerin kursa gelirken rahat bir şekilde çocuklarını da getirebildiklerini belirterek, "Çocuklarla hem oyunlar oynuyoruz, hem de eğitimlerine katkıda bulunuyoruz. 3-6 yaş grubundaki çocukların daha bilinçli olabilmeleri için elimizden gelen imkânı sağlıyoruz. Annelerimiz de rahat bir şekilde eğitimlerini sürdürüyorlar" dedi.

KAYMEK Müdürü Mürşide Gonca Aslan ise; çocuk oyun alanlarının KAYMEK Merkezleri'nin hemen hepsinde yer aldığını belirterek, "Kursa gelmek isteyen; ancak küçük çocukları olan annelerimiz için çocuklarını bırakabilecekleri güvenli, emin bir ortam sağlamaya çalıştık. Bu sayede kendileri kurslara devam ederken, aynı binada yer alan çocuk oyun odası çocuklara hizmet veriyor. Çocuk oyun bölümünde istihdam ettiğimiz eğitmenler çocuk gelişim mezunu ve alanlarında yetkin kişiler. Standartlarımız dışardaki kreşleri aratmayacak ölçüde" diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar