Kaymakamlıktan dolandırıcılara karşı uyarı

Bursa Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, kimliği belirsiz kişilerin, “Size çekilişte hediye çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kaymakamlıktan dolandırıcılara karşı uyarı

Bursa Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, kimliği belirsiz kişilerin, “Size çekilişte hediye çıktı. Hediye vereceğiz” gibi vaatlerle vatandaşı dolandırmaya çalıştığını söyledi. Özellikle yaşlı ve bilgisiz insanların kandırılmaya çalışıldığını belirten Yurtseven; “Kaymakamlığımıza yapılan şikâyetlerden, kimliği belirsiz kişilerin, özellikle yaşlı insanlarımızın bilgisizliğinden de faydalanarak ‘Size çekilişte hediye çıktı, hediye vereceğiz” gibi vaatlerle değerinin çok üzerinde eşyalar sattıkları ve karşılığında senet imzalattıkları anlaşılmıştır.” dedi.

Kaymakam Yurtseven, “Bu tip satış yapanların ‘kapıdan satış’ yetki belgesi bulundurma zorunluluğu vardır. Yaptıkları satışı ve cayma hakkını içeren sözleşmeyi de alıcıya vermeleri gerekmektedir. Cayma hakkını kullanacaklar, satıcı adresleri sözleşmelerde belli olmadığından hakkını kullanamamaktadır. Satışta imzalatılan senetler daha sonra tahsilata verilmekte, mağduriyete neden olunmaktadır.” diye konuştu.

Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven uyarılarına devamla şunları söyledi; “Ayrıca vatandaşlarımız, güvenilmeyen internet satış sitelerinden, radyo ve televizyon reklâmlarından gördükleri ve duydukları ürünü sipariş vermekte, ancak kargo ile teslim edilen ürün, sipariş verilen üründen farklı gelmektedir. Daha sonra satış şirketlerine ya ulaşılamamakta ya da ulaşılsa bile sorununa çözüm bulunamamaktadır. Kaymakamlığımıza yapılan şikâyet ne kadar tüketici lehine çıksa da, şirketler daha çok paravan kurulduğundan ödediği ücreti tahsil edememektedir. Vatandaşımızın güvenilmeyen sitelerden, radyo ve televizyon reklâmlarından alışveriş yaparken dikkat etmeleri, kapıdan satış yapanlara senet imzalamamaları gerekmektedir.”
CİHAN

Yorumlar