Kaymakamlık öğrenciler için 3 proje hazırladı

Yozgat’ın Kadışehri Kaymakamlığı bünyesindeki Proje Ofisi'nde öğrencilere yönelik hazırlanan 3 proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teslim edildi.

Google Haberlere Abone ol
Kaymakamlık öğrenciler için 3 proje hazırladı

Yozgat’ın Kadışehri Kaymakamlığı bünyesindeki Proje Ofisi'nde öğrencilere yönelik hazırlanan 3 proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teslim edildi. İlçe Kaymakamlığı, sportif, kültürel ve sanatsal yönden gelişimi için şu ana kadar 13 proje hazırladı.

Kadışeri Kaymakamı Ali Doğan, ilçede öğrencilere yönelik hazırladıkları projelerle, öğrencilerin sosyal ve kültürel etkinliklere katılımlarını sağladıklarını söyledi. Kaymakam Doğan, "ANKA (Küllerden Yeniden Doğuş) Projemizle ilçemizde yaşayan, örgün eğitimine devam etmesine rağmen daha önce Kadışehri'nden hiç ayrılmamış ve sosyal, kültürel ve ailevi nedenlerden dolayı örgün eğitim dışına çıkmış 36 gencimiz için hareketlilik düzenlenecek. Bu kapsamda gençlerimize tarih bilinci yerleştirmek amacıyla 'ANKA (Küllerden Yeniden Doğuş) amaç edinildi. Projemiz kapsamında, tarihimizde şanlı bir yeri olan, 2015 yılında 100. yılını dolduracak. 'Çanakkale Destanı'nın yaşandığı Çanakkale’ye 4 günlük bir gezi düzenlenecek. Gezi kapsamında temsili nöbet tutumu, Çanakkale kahramanlarının isimlerinin basılı olduğu tişörtlerle savaş alanları gezisi, turistlere karanfil dağıtımı, gençlerin Çanakkale menüsü yemesi gibi etkinlikler yapılacak. Gezi dönüşünde ise Çanakkale temalı panel düzenlenmesi amaçlıyoruz." dedi.

Şehit Doğan Özpolat Kız Teknik ve Meslek Lisesi için hazırlanan Kadışehri Spor Festivali Projesi ile spor eğitimi ve sportif faaliyetlerin uygulanmasını amaçladıklarını kaydeden Doğan, “Proje kapsamında ilçemizdeki lise öğrencilerine yönelik basketbol, badminton ve satranç kursu verilecek. Eğitimlerden sonra badminton (kız öğrenciler), satranç (karma) ve sokak basketbolu (erkek öğrenciler) turnuvaları düzenlenecek. Kapanış etkinlikleri kapsamında; sabah yürüyüş ve akşam kapanış eğlenceleri ve konser düzenlenecek. Kapanış etkinliklerine ise bütün halkımız davet edilecek." diye konuştu.

Kadışehri İmam Hatip Lisesi için hazırlanan Bozkıra Sanat da Lazım Sanatçı da Projesinin 3. proje olduğunu ifade eden Doğan, "Projemiz konusu itibariyle sanat eğitimi ve sanatsal etkinliklerin uygulanmasını içeriyor. Proje kapsamında her biri 42 saatlik tiyatro, resim, yazarlık ve fotoğrafçılık eğitimleri verilecek, her kursa 10 kız ve 10 erkek öğrenci kabul edilecek olup kurslar sömestr tatilinde yapılacak. Kursların bitiminde 3 aylık her eğitim bazında atölye çalışmaları yapılacak. Atölye çalışmaları proje personelinin gözetiminde boş ders saatlerinde uygulanacak. Atölye çalışmalarından elde edilen ürünlerle 500 adet kitap, 1 adet tiyatro müsameresi, 1 adet fotoğrafçılık ve 1 adet resim sergisi açılması hedefleniyor." şeklinde konuştu.

Kaymakam Doğan, hazırladıkları projelerin 3 ay içerisinde bakanlık tarafından sonuçlandırılacağını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar