Kaymakamın katilleri yakalandı

Derik kaymakamına hain tuzakla suikast düzenleyen PKK'lı teröristler bugün düzenlenen operasyonla yakalandı

Google Haberlere Abone ol
Kaymakamın katilleri yakalandı
Sonhaberler | Haber Merkezi

Mardin'in Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit olduğu bombalı saldırıya karıştığı tespit edilen 2 terörist, bir eve düzenlenen operasyonla yakalandı.

Güvenlik güçleri dün gece aldıkları istihbarı bilgiler doğrultusunda terör örgütü PKK’nın dağ kadrosunda olduğu tespit edilen 2 teröriste yönelik operasyon yaptı. Operasyonda teröristler saklandıkları evde silahları ile birlikte yakalandı. Yakalanan teröristlerin Kaymakam Safitürk’ün saldırısını düzenleyen teröristler olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma ve operasyonlar aralıksız devam ediyor. 

10 Kasım günü teröristlerin Derik İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Muhammed Fatih Safitürk'ün masasının altına yerleştirdikleri bidon içerisinde plastik el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu Kaymakam Safitürk ağır yaralanmış ve tedavi gördüğü hastanede şehit olmuştu. Olayın ardından güvenlik güçleri tarafından ilçede düzenlenen geniş kapsamlı operasyonda 25 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan teröristler sorgulanmak üzere Mardin İl EmniyetMüdürlüğü'ne getirilirken, olay ile ilgili çok yönlü olarak sorgulamanın devam ettiği belirtildi.

"BEDELİNİ ÖDEYECEKLER"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün PKK'lı teröristlerce şehit edilmesiyle ilgili, "Birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu kirli oyunun parçası olanlar ve destekçileri bilsinler ki halkımız teröre boyun eğmeyecek, bu saldırıyı gerçekleştirenler hukuk çerçevesinde bedelini ödeyeceklerdir." ifadelerini kullandı.

Soylu, yayımladığı başsağlığı mesajında, Safitürk'ün, bölücü terör örgütünce gerçekleştirilen alçak saldırıda şehit olmasının kendilerini ve milleti derinden üzdüğünü vurguladı.

Soylu, mesajında şunları kaydetti: "Hem kaymakam olup hem de belediye başkanlığı görevini fedakarca yürüten, büyük hizmetler veren ve her bir hizmetini vatana, toprağa, millete olan sevgisi ile ortaya koyan Muhammet Fatih Safitürk'e yapılan bu saldırı, milletimizin huzuruna ve ülkemizin bütünlüğüne kastetmektedir. Birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu kirli oyunun parçası olanlar ve destekçileri bilsinler ki halkımız teröre boyun eğmeyecek, bu saldırıyı gerçekleştirenler hukuk çerçevesinde bedelini ödeyeceklerdir. Hiç endişe edilmesin; Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve hükümetimizin kararlılığı, terörün kökünü kazıyana kadar devam edecektir.

Gerek PKK, gerek DEAŞ, gerekse FETÖ ile mücadelede, milletimizin azmi ve desteği, bizim en büyük gücümüz olacaktır. Görevini kahramanca ifa ederken, hiçbir vicdana sığmayan hain bir saldırıda şehit düşen Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk'e Allah'tan rahmet niyaz ediyor; saldırıda yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Şehit Kaymakamımızın ailesi başta olmak üzere, tüm milletimiz ve çalışma arkadaşlarımızın başı sağolsun."

Yorumlar