Kaymakama saldırıda 71 kişi gözaltında

Derik kaymakamının şehit olmasıyla ilgili soruşturmada 71 kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Kaymakama saldırıda 71 kişi gözaltında
Sonhaberler | Haber Merkezi 

Mardin Valisi, Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit edilmesiyle ilgili soruşturmada şu ana kadar 71 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 

Mardin Valisi Mustafa Yaman, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülen çalışmalarda şehit Safitürk'ün yakın mesaisinde olan kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 28 kişi, İl Jandarma Komutanlığınca da 43 kişi gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili gözaltına alınan kişi sayısı şu an itibarıyla toplam 71'dir. Olayın failleri olduğu değerlendirilen şahıslar ve iş birlikçilerinin tamamı halen gözaltında bulunmaktadır." dedi.

Vali Yaman, beraberinde İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan ile Valilikte düzenlediği basın toplantısında, 10 Kasım günü saat 12.00 sıralarında Derik Kaymakamı olarak görev yapan ayrıca İçişleri Bakanlığınca Derik Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Safitürk'e terör örgütü PKK mensuplarınca el yapımı patlayıcı ile saldırı yapıldığını anımsattı.

Saldırıda yaralanan Kaymakam Safitürk'e i̇lk müdahalenin Deri̇k Devlet Hastanesi̇'nde yapıldığını, daha sonra sevk edildiği Gazi̇antep'teki Doktor Ersi̇n Arslan Eği̇ti̇m ve Araştırma Hastanesi̇'nde müdahaleye rağmen şehit düştüğünü belirtti.

Mardi̇n Cumhuri̇yet Başsavcılığınca saldırı ile ilgili soruşturma başlatıldığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyi̇p Erdoğan, Başbakan Bi̇nali̇ Yıldırım, İçi̇şleri̇ Bakanı Süleyman Soylu'nun gelişmeleri bi̇zzat taki̇p ederek, çalışmalara destek verdiklerini aktaran Yaman, şöyle konuştu:

"İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülen çalışmalarda Şehi̇t Safitürk'ün yakın mesai̇si̇nde olan kamu görevli̇leri̇ni̇n de aralarında bulunduğu 28 kişi, İl Jandarma Komutanlığınca da 43 kişi gözaltına alınmıştır. Olayla i̇lgi̇li̇ gözaltına alınan ki̇şi̇ sayısı şu an i̇ti̇barıyla toplam 71'di̇r. İlgi̇li̇ bi̇ri̇mlerce yapılan çalışmalarda olay tari̇hi̇nden 3-4 gün önce Deri̇k Kaymakamlığı çalışanları Ş.M, F.B, N.E, Z.D ve Z.E'nin toplantı yaptıkları, bu toplantıda yapılacak saldırının planlandığı, kargo yoluyla gelecek olan bombanın kaymakamlık makamında patlatılacağı kararını aldıkları değerlendi̇ri̇lmektedi̇r."

Yaman, "Ş.M'nin 8 Kasım Salı günü bi̇r personel aracılığıyla i̇çeri̇si̇nde bomba olan kargoyu kaymakamlığa geti̇rtti̇ği̇ ve akabi̇nde bombayı kaymakamlık makamına yerleşti̇rdi̇ği̇, ayrıca 10 Kasım Perşembe günü saat 12.00 ci̇varında kaymakamlık personeli̇ T.E ile beledi̇ye personeli̇ V.E tarafından daha önceden yerleşti̇ri̇len patlayıcının uzaktan patlamasının sağlandığı değerlendi̇ri̇lmektedi̇r. Yapılan yoğun çalışmalar sonucunda olayın fai̇lleri̇ olduğu değerlendi̇ri̇len şahıslar ve i̇ş bi̇rli̇kçi̇leri̇ni̇n tamamı halen gözaltında bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Menfur saldırı i̇le i̇lgi̇li̇ Mardi̇n Cumhuri̇yet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın ti̇ti̇zli̇kle ve çok yönlü olarak devam ettiğine işaret eden Vali Yaman, şunları söyledi:

"Gerek Kaymakamlık gerekse de beledi̇ye başkan veki̇lli̇ği̇ni̇ fedakarca yapan, yürüttüğü çalışmalarla vatan ve mi̇llet sevgi̇si̇ni̇ ortaya koyan Kaymakamımız Muhammet Fati̇h Safi̇türk'e yapılan saldırı hi̇ç şüphe yok ki̇ mi̇lleti̇mi̇zi̇n huzuruna ve ülkemi̇zi̇n bütünlüğüne kastetmektedi̇r. Bili̇nmesi̇ni̇ i̇sti̇yoruz ki̇ mi̇lleti̇mi̇zden aldığımız güçle devleti̇mi̇zi̇n ve hükümeti̇mi̇zi̇n kararlılığıyla, gerek PKK gerek FETÖ gerekse DEAŞ ve bütün terör örgütleri̇ i̇le mücadelemi̇z aralıksız devam edecekti̇r. Görevi̇ başındayken uğradığı saldırı sonucu şehi̇t düşen Kaymakamımız Safi̇türk'e, 15 Temmuz gecesi̇ canlarını ortaya koyan şehi̇tleri̇mi̇ze ve tüm şehi̇tleri̇mi̇ze bi̇r kez daha Cenab-ı Allah'tan rahmet ni̇yaz edi̇yoruz. Azi̇z mi̇lleti̇mi̇zi̇n başı sağ olsun."

Yorumlar

ihsan 71 kişi tutuklanmış önemi yok asıl olan türkiye bir kaymakamını koruyamadı