Kaymakam Yönden: Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırız

Erzin Kaymakamı İskender Yönden, siyasi partilerin ilçe yöneticileriyle 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi fikir alışverişinde bulundu. Seçimlerin şeffaf geçmesi için çaba harcayacaklarını söyleyen Yönden, "Seçimi...

Google Haberlere Abone ol
Kaymakam Yönden: Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırız

Erzin Kaymakamı İskender Yönden, siyasi partilerin ilçe yöneticileriyle 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi fikir alışverişinde bulundu. Seçimlerin şeffaf geçmesi için çaba harcayacaklarını söyleyen Yönden, "Seçimi baştan aşağı takip edeceğiz. Erzin demokrasiyi seviyor." diye konuştu.

Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Erzin'de güvenlik ve koordinasyon toplantısı yapıldı. Kaymakamlık binasında gerçekleşen toplantıya Kaymakam İskender Yönden, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ali Bahadır Arslan, Emniyet Müdür Vekili Mustafa Ateş ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Toplantıda 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde alınacak güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı.

İlçe olarak seçime hazır olduklarını söyleyen Kaymakam İskender Yönden, "Bu süreç içerisinde 1.oylamada en çok oy almış aday, 2.tur oylamaya katılacak. 2 adayın seçim büroları devam edecek, diğer aday ise seçim çalışması yapamayacak. Bizim 2 tane alanımız var. Biri şehir meydanındaki alan, diğeri pazar yeri. Aynı anda aynı gün başvurular yapılacak ise, miting yeri kura yoluyla belirlenecek." diye konuştu.

Suriyelilerin seçim bölgesine Suriyelilerin yaklaştırılmayacağına değinen Yönden, "Seçimi baştan aşağı takip edeceğiz. 82 sandık bulunuyor. İlçemizde 60 civarında Suriyeli var. Seçim başladığında Suriyeliler seçim bölgesine yaklaştırılmayacak. Bu konuda gerekli tüm önlemleri arkadaşlarımız alacaklar. Önceki seçimde yaşanan elektrik sıkıntısının bu seçimde tekrarlamaması için gerekli jeneratör türü önlemleri alacağız. Seçimin huzurlu bir ortamda geçmesini istiyoruz. Erzin demokrasiyi seven bir ilçe. Bu demokrasi mücadelesinin en sağlıklı şekilde geçmesi için üzerimize düşen her görevi yapacağız." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar