Kaymakam Yıldız: Çarşamba sınıf atlayacak

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, ilçede önceliklerinin gıda organize sanayi bölgesi ile turizm olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kaymakam Yıldız: Çarşamba sınıf atlayacak

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, ilçede önceliklerinin gıda organize sanayi bölgesi ile turizm olduğunu söyledi. Yıldız, “Bu çalışmalarla Çarşamba’da istihdam alanında atılım yapmış olacağız. Amacımız dışarıya giden Çarşambalıların ters göçle dönmesidir. Çarşamba’yı hem nüfus olarak hem de kalite olarak 2’ye hatta 3’e katlayacağız. Çarşamba sınıf atlayacak.” dedi.

Samsun'un Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz ile bir araya gelerek ilçenin önceliklerini konuştuklarını söyledi. Kaymakam Yıldız, ekonominin ağırlıkta olduğu bir Çarşamba’nın mutlaka önümüzdeki günlerde gündemin baş maddesini oluşturacağının kanaatinde olduklarını vurgulayarak, “Arkadaşlarla aynı düşüncedeyiz. Buna ilişkin olarak özellikle işsiz kesimin istihdam edildiği bir ekonomi ile Çarşamba Karadeniz Bölgesi'nde ve Türkiye’de örnek bir şehir durumuna gelecektir.” ifadesini kullandı.

Bu değerlendirmelerde gıda organize sanayi bölgesini ilk sıraya oturttuklarını dile getiren Kaymakam Yıldız, açıklamasında şunlara yer verdi: “Bununla ilgili Belediye Başkanımız, Ticaret Odası Başkanımız, Ticaret Borsası Başkanımızın ve Kaymakamlığımızın girişimleriyle ilk resmi başvurumuzu yaptık. İlçede bulunan Şeker Fabrikasının hazineye ait olan arazisinde devre satış dışı kalmış 900 dönümlük ve onun yanında orman vasfını yitirmiş 600 dönüm kadar da arazi var. Toplam 1500 dönemlik arazide organize sanayinin kurulabileceği kanaatindeyiz. Bu gerçekleştiği takdirde gerçekten Çarşamba sınıf atlayacak. En az 20-30 fabrika kurulacak. 6 -7 bin kişiye istihdam sağlanacak. Çalışmalar olumlu vaziyette gidiyor. Sayın Valimiz de gerekli desteği veriyorlar. Yazışmalarımız devam ediyor. Şu anda engel olacak hiçbir konu yok. Yerin ucuza veya bedavaya alınması lazım. Bu kadar büyük arazi zaten Karadeniz’de yok. Samsun’da da bulunması zor. O yüzden en uygun alan burasıdır. Bugün gıda organize sanayi Samsun’da parsel bazında doldu. Şimdi ikinci bir alan mutlaka açılması lazım, bunun da en uygun alanı Çarşamba’dır. Bu maliyetle burada muazzam iş yapılabilir.”

CİHAN

Yorumlar