Kaymakam Topsakaloğlu ve eşi ev ev dolaşıp okumaya teşvik ediyor

Bitlis’in Mutki ilçesi Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu ve eşi Songül Topsakaloğlu, "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesi kapsamında, ev eve dolaşarak çeşitli nedenlerle eğitimi yarım kalan kadınların ve öğrencilerin eğitimlerini tamamlamaya teşvik.

Google Haberlere Abone ol
Kaymakam Topsakaloğlu ve eşi ev ev dolaşıp okumaya teşvik ediyor

Bitlis’in Mutki ilçesi Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu ve eşi Songül Topsakaloğlu, "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesi kapsamında, ev eve dolaşarak çeşitli nedenlerle eğitimi yarım kalan kadınların ve öğrencilerin eğitimlerini tamamlamaya teşvik ediyor.

Çeşitli nedenlerle eğitimi yarım kalan çocukların tekrar okula kazandırma amacıyla hazırlanan proje kapsamında Mutki merkeze bağlı Akıncı ve Sekiliyazı köylerini ziyaret eden kaymakam Tuncay Topsakaloğlu ve eşi Songül Topsakaloğlu, dolaştıkları evlerde eğitimlerini yarıda bırakan kadınların ve öğrencilerin tekrardan eğitime kazandırılması için girişimlerde bulundu. Ziyaretler kapsamında Akıncı köyünde ikamet eden Tosun ailesinin evini ziyaret eden kaymakam ve eşi Tosun ailesinin reis Suphi Tosun’la görüşüp eğitimleri yarım kalan çocuklarının eğitimlerini tamamlanması için aileye telkinlerde bulunuldu. Akıncı Köyü ev ziyaretlerinin ardında ise Sekiliyazı Köyüne geçilerek aileler ziyaret edildi.
Proje kapsamında ziyaretlerin devam edeceğini kaydeden Mutki KaymakamI Tuncay Topsakaloğlu, "Bizi biz yapan insani değerleri yaşattıkça, sevgiyi, şefkati, merhameti paylaştıkça gücümüzün artacağına inanıyorum. Biz, tarih, kültür ve dini değerlerimiz doğrultusunda, insana hizmeti, kendimize düstur edinmiş bir milletin torunlarıyız. Geçmişimizden aldığımız güç ve enerjiyi geleceğe taşımak için bugün de sorumluluk alma düşüncesiyle sizleri gönül elçisi olmaya davet ediyorum." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar