Kaymakam Pehlivan'dan annelere anlamlı davet

Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Göksun ve köylerinde yaşayan yaşlı, kimsesiz, dul ve kadınlardan oluşan bir gruba, Anneler Günü dolayısıyla yemek verdi.Göksun Kale Park'taki yemekte konuşan Kaymakam Pehlivan, "Dünyada hiçbir duygunun...

Google Haberlere Abone ol
Kaymakam Pehlivan'dan annelere anlamlı davet

Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Göksun ve köylerinde yaşayan yaşlı, kimsesiz, dul ve kadınlardan oluşan bir gruba, Anneler Günü dolayısıyla yemek verdi.

Göksun Kale Park'taki yemekte konuşan Kaymakam Pehlivan, "Dünyada hiçbir duygunun boy ölçüşemeyeceği kadar yüce bir sevgiyle evlatlarını bağrına basan, özveri ve fedakarlıkta sınır tanımayan annelerimize ne kadar müteşekkir olsak azdır. Evladına hayatın ilk derslerini vererek sağlıklı bir bireyin, dolayısıyla sağlam bir toplumun oluşumunda en büyük katkı annelerimizindir." dedi.

Sonsuz bir sevgi ve özveri ile geleceğe uzanan yolda rehberlik eden annelerin usanmadan, çocukları için sabır ve şefkatle gecesini gündüzüne kattığına dikkat çeken Pehlivan, "Onların canını kendi canından üstün tutan, bu nedenle sevilmeyi, saygı duyulmayı en çok hak eden kişilerdir anneler. Peygamber Efendimiz (sas), 'Cennet anaların ayaklarının altındadır' diyerek, anneliğin ne kadar yüce bir makam olduğunu ifade etmiştir. O yüce makama erişen annelerimiz bizlerin yaşam kaynağıdır. Biz evlatları zorluklar karşısında güçlü kılan, annelerimizin sevgisi, sıcaklığı, şefkati ve hayır dualarıdır. Dara düştüğümüzde sığınacağımız tek şefkat limanı da anne yüreğidir. Fedakar ve cefakar annelerimizi sadece bir gün hatırlamak elbette ki kabul edilebilir bir durum değildir. Annelerimize hak ettikleri saygı, sevgi ve güler yüzü yılın her günü göstererek başımızın üstünde taşısak, gene de haklarını ödeyemeyiz. Bunun içindir ki eli öpülesi annelerimizin her daim hayır dualarını almalı, onları kırıcı, incitici tavır ve davranışlardan kesinlikle uzak durmalıyız." diye konuştu.

Yemeğe; Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ali Arı, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, ilçe müftüsü ve daire amirleri katıldı. CİHAN

Yorumlar