Kaymakam Katırcı: Tüm insanlar doğuştan hür ve eşittir

Samsun'un Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Google Haberlere Abone ol
Kaymakam Katırcı: Tüm insanlar doğuştan hür ve eşittir

Samsun'un Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Kaymakam Katırcı, insanların doğuştan hür ve eşit olduğuna dikkat çekti.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 65 yıl önce 10 Aralık 1948 tarihinde ilan edildiğini hatırlatan Kaymakam Katırcı, "Ülkemiz tarafından ilanının hemen ardından 6 Nisan 1949’da onaylanan Beyanname’nin BM Genel Kurulu'nca kabul edildiği 10 Aralık tarihi, insan hakları bilincinin tüm dünyada yerleşmesi ve gelişmesi açısından Beyanname’nin taşıdığı anlam ve önemin dünya kamuoyunca paylaşılması amacıyla Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır." dedi.

"İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, hür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmalarını garanti altına almıştır." diyen Kaymakam Katırcı, mesajında şunları dile getirdi: "İnsan Hakları İl ve İlçe Kurulları, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için çalışmalar yapmaktadır. Kurullar, öncelikle idarenin uygulamalarında vatandaşlara hoşgörü ve nezaketle yaklaşılmasını sağlamak ve olası insan hakları ihlallerinin önlenmesi için gerekli çalışmaları yapmakla yükümlüdür. Ülkemizde insan haklarının korunması ve geliştirilmesinin Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin yakalanmasının temel koşulu olduğu bir gerçektir. Bu vesile ile insan hak ve özgürlüklerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği bir dünyaya ulaşılması temennisiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutlarım.'' CİHAN

Yorumlar