Kaymakam Erden: Donarak ölme söz konusu değil

Konya'nın Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, dün donarak öldüğü iddia edilen ancak yapılan incelemede ölüm nedeninin donma olmadığı anlaşılan 40 günlük Ayaz bebeğin ailesini ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Kaymakam Erden: Donarak ölme söz konusu değil

Konya'nın Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, dün donarak öldüğü iddia edilen ancak yapılan incelemede ölüm nedeninin donma olmadığı anlaşılan 40 günlük Ayaz bebeğin ailesini ziyaret etti. Ölüm olayının donma sonucu olmadığı söyleyen Erden, başsağlığı dilediği acılı ailenin her türlü ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi.

İlçeye bağlı Talatpaşa Mahallesi Elmalı Sokak'ta dün meydana gelen olayda, henüz 40 günlük olan Ayaz Eşme'nin soğuk nedeniyle zatürre olduğu ve donarak öldüğü iddia edilmişti. Bugün acılı aileyi ziyaret eden Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, olayla ilgili bilgi aldı. Erden, devletin her zaman ailenin yanında olduğunu ve barınma ve diğer ihtiyaçlar konusunda her türlü sıkıntılarının giderileceğini ifade etti.

    "DONARAK ÖLME SÖZ KONUSU DEĞİL"

    Kaymakam Erden, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, Ayaz bebeğin soğuktan ölmediğini belirtti. Konya Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan ön ölüm raporunda çocuğun doğal yollardan ölümünün gerçekleştiği ibaresinin yer aldığını kaydeden Erden, adli sürecin devam ettiğini kesin ölüm raporunun ise bir ay içerisinde çıkacağını belirtti. Ölümün teknik olarak şüpheli ölüm gibi görüldüğünü ve savcıların talimatları doğrultusunda adli sürecin devam ettiğini ifade etti.

    Ailenin siyah havuç üretiminde çalışmak için 40 gün önce Ereğli’ye geldiklerinin tespit edildiğini dile getiren Erden, bu süreçte ailenin Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yardım taleplerinin bulunmadığını ifade etti.

    Ziyaret esnasında Ereğli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak aileden gerekli yardım başvurusunun alındığını hatırlatan Erden, bundan sonraki süreçte Kaymakamlık makamınca aileye gerekli yardımların yapılacağını belirtti.

    Kendilerinin tarım işçisi olduklarını ve Niğde Bor'dan geldiklerini söyleyen ve aileye destek olan Şevket Gezici ise "Allah kaymakamımızdan, devletimizden milletimizden, razı olsun. Cenaze oldu olalı bizi boş bırakmadılar. Her elinden gelen yardımı da yapıyorlar. Biz tarım işçiyiz. Niğde Bor'da pancar ve fasulye söküyorduk. Orada işimiz bitti. Bu sene dedik ki; 'Ereğli'ye gidelim bu sene de orada kışlayalım' dedik. Buraya da geldik, Cenab-ı Allah'tan gelene kimse karışamaz, bir kar bastırdı. Üç gün havuç toplamaya gittiler dördüncü gün kar bastırdı bir yere çıkamadık. Ondan sonra çocuklar kağıt ve hurda toplamaya başladı. 40 gündür bu evde yaşıyoruz ve 150 lira kira veriyoruz. Geldiğimizde naylon bile yoktu pencerelerde. Biz naylonları çocuklar üşümesin diye çaktık." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar