Kaymakam, çevreci öğretmenleri başarı belgesi ile ödüllendirdi

Hatay'ın Erzin ilçesinde, Kaymakam çevreye duyarlı olan öğretmenleri başarı ve teşekkür belgesi ile ödüllendirdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Mavi Gök Yeşil Yaprak" projesi çerçevesinde gerçekleştirilen atık pil...

Google Haberlere Abone ol
Kaymakam, çevreci öğretmenleri başarı belgesi ile ödüllendirdi

Hatay'ın Erzin ilçesinde, Kaymakam çevreye duyarlı olan öğretmenleri başarı ve teşekkür belgesi ile ödüllendirdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Mavi Gök Yeşil Yaprak" projesi çerçevesinde gerçekleştirilen atık pil toplama kampanyasında Erzin Sekiz Ocak İlkokulu en çok atık pil toplayan okul oldu.Kaymakam İskender Yönden’de Projeye destek veren okul öğretmenleri Ahmet Faruk Coşkun ve Arzu Karagöz'e başarı ve teşekkür beldesi verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Mavi Gök Yeşil Yaprak" projesi çerçevesinde gerçekleştirilen atık pil toplama kampanyasında,ilçede Erzin Sekiz Ocak İlkokulu en çok atık pil toplayan okul oldu.Başarılı okul öğretmenlerini makamında kabul eden ilçe Kaymakamı İskender Yönden kampanyaya destek veren öğrenci ve öğretmenleri takdir etti. Projeyi okulda uygulayan öğretmenlerden Ahmet Faruk Coşkun "Pillerin insan sağlığına ve çevreye çok büyük zararları vardır. Piller cıva, kurşun, çinko, lityum, demir, nikel ve diğer kimyasal maddelerden üretilir. Bu pillerin gelişigüzel çöplere atılması, çevre açısından büyük tehlikeler oluşturur." ifadelerini kullandı.

Metallerin doğaya büyük zarar verdiğini aktaran diğer öğretmen Arzu Karagöz’de "Metaller toprağa ve oradan da yeraltı sularına karışabilir. En başta toprak kullanılmaz hale gelir ve metallerin oluşturduğu su kirliliği sudaki ekosistemi alt üst eder. Etkilenen sadece su kaynakları değil, aslında tüm doğadır. Zaman içerisinde bu etkiler insanlar üzerinde de görülecektir." dedi.

Amaçlarının çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek olduğunu belirten Karagöz, "Amacımız doğaya saygılı bireyler yetiştirmek, çevreyi koruma, geliştirme bilinciyle hareket etmektir. Öğrencilere çevre temizliği alışkanlığının kazandırılması ve çevreyi koruma bilincinin pekiştirilmesi amacıyla projeyi uyguladık." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar