Kaymakam Bingöl, muhtarlar ve din görevlileriyle dertleşti

Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, mahalle muhtarları ve din görevlileriyle bir araya geldi. Bingöl “ Her zaman hizmet standartlarımızı yüksek bir şekilde yerine getirilmesi için elimizden geleni yapacağız.” dedi.Kocatepe İlkokulu Konferans...

Google Haberlere Abone ol
Kaymakam Bingöl, muhtarlar ve din görevlileriyle dertleşti

Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, mahalle muhtarları ve din görevlileriyle bir araya geldi. Bingöl “ Her zaman hizmet standartlarımızı yüksek bir şekilde yerine getirilmesi için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Kocatepe İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Kaymakam Oğuzhan Bingöl, belediye başkan vekili Mehmet Taş, emniyet müdürü Serdar Yurdagül, milli eğitim şube müdürü Seyfettin Mete, jandarma komutanı İlhan İnce, kurum amirleri, eski ve yeni mahalle muhtarları, Yezidi, Süryani mahalle muhtarları ile tek kadın muhtar Ayşe Savaşçı hazır bulundu.

Mardin’in büyükşehir olmasıyla birlikte Midyat’ta bulunan mahalle sayısının 72’ye çıkması ve yerel seçimlerin son bulmasıyla birlikte seçimi yeni kazanan mahalle muhtarları ile eski muhtarlarında katıldığı toplantıda Kaymakam Bingöl; eğitim, sağlık, tarım, güvenlik ve yerel hizmetler konusunda açıklamalarda bulundu. Kaymakam Bingöl “ Her zaman hizmet standartlarımızı yüksek bir şekilde yerine getirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Daha fazla hizmet görmek için daha fazla koşmamız gerekiyor. Her zaman eski köylerimizin yeni mahallelerimizin hizmetinde olacağız.”dedi.

Vatandaşların daha verimli hizmet alması için din görevlileri ve muhtarlara büyük görevler düştüğünü hatırlatan Bingöl “ Bizim elimiz kolumuz, bilgi kaynağımız, değerlendirme kaynağımız muhtarlarımız olacak, oradaki din görevlisi kardeşlerimiz olacak oradaki öğretmen arkadaşlarımız olacak. Biz bu geri dönüşleri sizlerden bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Eğitimle alakalı konulara değinen Bingöl, kız çocuklarının okuması ve okullaştırılması konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını vurguladı. Bu konuda de din görevlilerine büyük görev düştüğünü ifade eden Bingöl “ Tabi ki şimdi sizler ‘Ya siz böyle söylüyorsunuz da altyapısını oluşturuyor musunuz’ şeklinde düşünüyorsunuzdur, bu konuda da tüm hazırlıklarımız tamam. Bir babanın en yakınıdır kız çocuğu. Onların okuması ve belli bir eğitim düzeyine getirilmesi için gayretlerinizi özellikle istiyoruz. Yatılı ilköğretim Bölge Okulu bundan sonra sadece kız çocuklarımıza tahsis edilecek. Kız imam Hatip Orta Okulu ve Kız İmam Hatip Lisesi olacak.”dedi ve Müftü Muhammed Çiçek’e bu konuda çaba sarf etmesi için talimat verdi.

Eğitim konusunda mahalleleri tek tek dolaşacağını işaret eden Bingöl, “ Bu konuda evlerinizi tek tek kapınıza geleceğiz, tek tek evlerinizi gezeceğiz ve biz geleceği annelerin inşa ettiğini bildiğimiz için geleceğin annelerini sizin geleneklerinize uygun olarak eğitmeye talibiz. Bunun taahüdünü biz veriyoruz. YİBO’da kuracağımız sistemi baştan sona siz inceleyin, sizler nasıl istiyorsanız bizler öyle bir sistem kuralım. Yeter ki çocuklar için bahaneler üretmeyelim. Sizler de bize destek olun.” şeklinde konuştu.

Bölgede vatandaşlar tarafından önemli gelenek ve görenekler arasında yer alan ‘taziye’ kültürü konusundaki hassasiyetini hatırlatan Bingöl, “ Bazı mahallelerde taziyeleri kaçıyoruz. Haklarını helal etsinler. Bu ilçenin kaymakamı birisinin taziyesini ihmal ediyorsa, görevini ihmal ediyor, demektir. Sizin en acı gününüzde ben sizin yanınızda olamıyorsam bu benim bir görev eksiğimdir. Gece de olsa benim gelmem gerekiyor. Ama biz bu konuda imam arkadaşlardan özellikle istirham ettik, bize köylerdeki mahallelerdeki taziyelerin bildirmelerini. Ben bundan sonra muhtar arkadaşlarımıza da imam arkadaşlarımıza da hakkımı helal etmem. Bu konuda çok kırgınım. Bize bildireceksiniz, burada olmazsak, yetişemezsek dahi bir telefonla o taziye sahibinin acısına ortak olalım. Bizi bundan mahrum etmeyin. Siz zannetmeyin ki biz bazı istekleri söylüyoruz, araya zaman giriyor onu unutuyoruz.”

Faiz konusunu dile getiren Bingöl, “ Ben ehil değilim, hüküm vermeye yetkili bir insan değilim ama ben şunu biliyorum borç paraya ihtiyacı olan biri varsa borç para alıyorsa ve daha fazlasını bir süre sonra veriyorsa, bu İslam anlayışına göre haramdır. Ne olur bunların yanlış olduğunu topluma anlatın. Anlatın bunları ben sizin ayağınızın altında paspas olayım. Ama artık toplumu bilinçlendirin. Size ihtiyacın en fazla olduğu dönemdir arkadaşlar. Bu adaletsizliğe müsaade etmeyin, ben de sizi başımın üstünde gezdireyim.”

Eski muhtarların çeşitli ödüller verilmesiyle devam eden toplantı, sorunların soru cevap şeklinde yapılmasının ardından son buldu.

CİHAN

Yorumlar