Kaymakam Baran kar kış demedi

Van'ın Erciş İlçe Kaymakamı Barbaros Baran kar kış demeden daire amirleri ve garnizon komutanı ile köyleri ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Kaymakam Baran kar kış demedi

Van'ın Erciş İlçe Kaymakamı Barbaros Baran kar kış demeden daire amirleri ve garnizon komutanı ile köyleri ziyaret etti. Derekent, Yukarı Akça Gedik ve Duracak köylerini ziyaret eden Baran, köylülerin kış mevsiminin üzerlerindeki olumsuz etkilerinin olup olmadığını görmek istediğini belirtti.

İlk olarak Derekent köyünü ziyaret eden Kaymakam Baran 72 yaşındaki parkinson hastası M. Sıddık Yanarı ziyaret edip hastalığı konusunda bilgi aldıktan sonra üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. Köy eşrafıyla çay muhabbeti yapan Baran; yol, su ,elektrik temel ihtiyaçlar konusunda bir isteklerinin olup olmadığı konusunda bilgi aldı. Köyün birinci Aza'sının oğlu Eyüp Yanar'ın okulu bırakıp liseye devam etmeyeceğini öğrenen Baran beraberindeki Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Macit'e, Eyüp'ü ikna etmesi için tavsiyede bulunmasını istedi.Tavsiyelerin işe yaradığını gören baran Eyüp'e bir adet kol saati hediye etti.

Derekent'ten sonra Yukarı Akça Gedik köyüne geçen Kaymakam Baran; Köy Muhtarı Kasım Akyol'un yemek davetine heyetiyle beraber katıldı. Diğer köyde sorduğu gibi burada da kış mevsiminden yana maruz kaldıkları bir husus var mı diye köylülere sorup sorunlarını dinledi. Köylüler, "Kaymakam bey sizlerin bu kış gününde bile bizleri unutmayıp ziyaretimize gelmeniz gerçekten çok mutluluk verici, Allah ebeden razı olsun." dedi.

Baran son olarak karlı yollardan Duracak Köyüne geçerek köy halkıyla odun sobası etrafında halka yapıp çaylarını yudumladı. Buradaki köylülerle de muhabbet eden Baran daha sonra köyden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar