Kaymakam Abacı: 60 bin lira değerinde kaynak kitap aldık

Muş’un Korkut ilçesinde eğitim seviyesinin daha iyi seviyelere getirilmesi için şuana kadar 60 bin lira değerinde kaynak kitap aldıklarını belirten ilçe Kaymakamı Bekir Abacı, 397 adet yeni kitap seti siparişi verdiklerini ve bu kitapları kısa sürede öğr.

Google Haberlere Abone ol
Kaymakam Abacı: 60 bin lira değerinde kaynak kitap aldık

Muş’un Korkut ilçesinde eğitim seviyesinin daha iyi seviyelere getirilmesi için şuana kadar 60 bin lira değerinde kaynak kitap aldıklarını belirten ilçe Kaymakamı Bekir Abacı, 397 adet yeni kitap seti siparişi verdiklerini ve bu kitapları kısa sürede öğrencilere ulaştıracaklarını söyledi.

Korkut İlçe Kaymakamlığı'nın başlattığı eğitim seferberliği devam ediyor. Birçok kitap ve yeni kaynaklarla okulları donatmaya başlayan ilçe Kaymakamlığı yaklaşık 35 bin liralık yeni kaynak kitap almaya başladı. Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 397 adet kitap seti siparişleri verdiklerini belirten Kaymakam Bekir Abacı, önümüzdeki sınavlarda öğrencilerden güzel bir derece beklediklerini söyledi. İlçe kaymakamlığı'nın yaklaşık 100 bin liralık bütçesi ile eğitime gerekli desteğin verildiğini ifade eden Kaymakam Abacı, devletin kaynakları en verimli şekilde kullandıklarını ve gereken her yatırımı yapmaya gayretle çalıştıklarını kaydetti.

Özellikle eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayan Kaymakam Abacı, şunları söyledi: "Etüt merkezi projemiz, 2012 yılından beri devam ediyor. En son temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavında da net bir şekilde gördük. Diğer ilçelerle kıyaslandığımızda ortalama olarak çok iyi durumdayız. Etüt merkezini şu anda devam ettiriyoruz. Şu ana kadar 60 bin liralık kaynak kitap aldık. Şimdi de 397 adet set alacağız. Her şubemize bazı şubelere ikişer tane olmak üzere 397 tane set alacağız. Bunun da ortalama maliyeti 30-35 bin lira civarında. Devletimizin yapmış olduğu okul yardımları haricinde Kaymakamlığımızın yaklaşık 100 bin lira okul yardımı oldu. Hiçbir su, tuvalet sıkıntısı olan okulumuz yok. 397 seti her şubemize zimmetleyeceğiz. Bunların okuma alışkanlığı kazandırmasına çok büyük katkısı olacak. Önümüzdeki sınavlarda çocuklarımızdan daha büyük verim elde edebileceğimizi sanıyorum. Kütüphanelerin belki yirmi katı otuz katı kahvehaneler var, kahvehaneler biliyorsunuz eski dilde okuma evi olarak bilinir. Biz de bu alışkanlığı bir nebze kazandırabilirsek hem kendi sosyal yaşamları, hem sınav başarıları, hem de kendi kişisel gelişimleri açısından gerçekten güzel bir uygulama olacak. Bu noktada dediğim gibi 35 bin lira yaklaşık maliyeti 397 seti önümüzdeki hafta sınıflarımıza ulaştırmış olacağız."
CİHAN

Yorumlar