Kaymak üretimine yüzde 50 hibe desteği verilecek

Afyon kaymağının emin ellerde ve uygun şartlarda üretimini, tüketicilere güvenilir bir şekilde sunulmasını sağlamak için ‘kaymak eylem planı’ hazırlandı.

Google Haberlere Abone ol
Kaymak üretimine yüzde 50 hibe desteği verilecek

Afyon kaymağının emin ellerde ve uygun şartlarda üretimini, tüketicilere güvenilir bir şekilde sunulmasını sağlamak için ‘kaymak eylem planı’ hazırlandı.

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından oluşturulan kaymak eylem planı çerçevesinde özellikle seyyar sokak satıcıları, ayrıca merdiven altı kayıtsız üretim yerleri ve onaysız faaliyet gösterdiği tespit edilen işletmelere gerekli idari yaptırımlar uygulanacak.

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hüseyin Arap, amaçlarının Afyon kaymağının sağlıklı ve güvenilir bir şekilde üretilerek piyasada hakettiği değeri kazanarak daha fazla gelir elde edilmesini sağlamak olduğunu söyledi. Arap, "Uygulamanın başlamasından önce, eylem planı çerçevesinde kaymak üretim için onay alabilecek işletmenin kurulabilmesi için asgari üretim tesisi planları hazırlandı. Asgari 50 bin liraya mal olabilecek bu tesisler için il müdürlüğümüz Kırsal Kalkınmayı Destekleme Projeleri (KKYDP) çerçevesinde yüzde 50 hibe desteğiyle bu üretim yerine, kişi yada kişilere hibe olarak verilecektir.” dedi. Dolayısıyla 50 bin liraya mal olacak olan yatırımın 25 bin lirasının müdürlük tarafından karşılanacağını ifade eden Arap, yapılacak bu çalışmalarda Afyon kaymağının kaliteli ve sağlıklı üretiminin yapılabilmesi alt yapı oluşturulmuş olacağını anlattı.

"MÜDÜRLÜĞE GELİP BİLGİ ALSINLAR"

Hüseyin Arap, "Öncelikli olarak kaymak üretimi yapmak isteyen kişilerin öncelikle bu fırsattan yararlanmaları için bir an önce İl Müdürlüğüne bu konuda bilgi almak ve faydalanmak için müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu hibe desteğinden faydalanmak isteyen üreticiler kişisel olarak başvuru yapabilecekleri gibi birkaç üretici birleşerek veya kooperatifleri var ise kooperatif projesi şeklinde de müracaat edebilirler." diye konuştu.

Ayrıca köylerde kurulacak tesisler ile hayvan yetiştiriciliği yapan her köyün kendi markalarını oluşturabileceğini ifade eden Arap, hibe desteklerinden faydalanmak isteyen yatırımcıların Ocak 2014 sonuna kadar müracaat etmeleri gerektiğini anlattı.

Arap, bu konuda taviz vermeyeceklerini ve sıkı denetimler yapacakları uyarısında bulunan Arap, yatırımcı ve üretim yapanların bu fırsattan faydalanmaları gerektiğini dile getirdi. Arap, bu çalışmalar neticesinde Afyon kaymağının ulusal düzeyde markalaşmış sağlıklı ve güvenilir üretimiyle piyasadaki yerini sağlamlaştırmasını ve üreticilere daha fazla gelir sağlamasının hedeflendiğini kaydetti.


CİHAN

Yorumlar