Kayıp üsteğmenin silahı ve telefonu bulundu, intihar şüphesi ağırlıkta

Aydın’ın Köşk İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yaparken yaklaşık bir yıl önce tatil için geldiği Bursa’da kaybolan Üsteğmen Kazım Topaç’ın (30) 264 gün sonra silahı, ayakkabısı, dizüstü bilgisayarı ile tişörtü bulundu    Dün akşam.

Google Haberlere Abone ol
Kayıp üsteğmenin silahı ve telefonu bulundu, intihar şüphesi ağırlıkta

Aydın’ın Köşk İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yaparken yaklaşık bir yıl önce tatil için geldiği Bursa’da kaybolan Üsteğmen Kazım Topaç’ın (30) 264 gün sonra silahı, ayakkabısı, dizüstü bilgisayarı ile tişörtü bulundu

    Dün akşam intihar girişiminde bulunan bir kişiyi kurtarmak üzere Uludağ eteklerindeki Zeyniler köyü yakınlarına giden AKUT ekibi, Topaç'a ait silah ve kişisel eşyalarını bulmuştu. Silahın bir kez ateşlendiği bildirildi. Bugün ise cep telefonu bulundu.

    Aydın’ın Köşk İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Kazım Topaç, 26 Nisan 2013'de birliğinden 10 gün izin alarak Bursa’ya geldi. Ailesi Kestel ilçesine bağlı Kale Mahallesi'nde oturan Topaç, ailesine sürpriz yapmak için geceyi Bursa Merkez Osmangazi ilçesindeki Gazcılar Caddesi'nde bulunan bir otelde geçirdi. Aynı gün cep telefonuyla Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde oturan sözlüsünü aradı, ancak görüşemedi. Sabah otelden ayrılan Topaç’tan bir daha haber alınamadı.

    Oğullarının kaybolduğunu Köşk Jandarma Komutanlığı'nı arayarak öğrenen ailesi, güvenlik güçlerine oğullarının kaybolduğuna dair bildirimde bulundu. Topaç’ın bulunması için Bursa Emniyet Müdürlüğü özel ekip oluşturdu.

    Kaybolmasının üzerinden 264 gün geçmesine rağmen hiçbir ize ulaşılamayan Üsteğmen Topaç’ın dün akşam silahı ve bazı kişisel eşyaları bulundu. Uludağ eteklerindeki Zeyniler köyünde intihar teşebbüsünde bulunurken düşüp yaralanan Rahmetullah Ağır'ı kurtarmaya giden AKUT ekibi, yerde bir tabanca, ayakkabı ve içinde dizüstü bilgisayar ile tişört olan sırt çantası buldu. Önce Ağır'a ait olduğu sanılan eşyaların sorgu sonunda başkasının olduğu belirlendi.

    Silahın üzerindeki seri numarasından inceleme yapan polis, kayıp Kazım Topaç'a ait olduğunu belirledi. Eşyanın da Topaç'a ait olduğunun anlaşılması üzerine arama çalışmaları başlatıldı.

    Bugün sabah başlatılan aramalara jandarma, AKUT, Sivil Savunma’dan yaklaşık 200 kişilik bir ekip katıldı. Aramalarda Topaç’a ait olduğu tahmin edilen bazı eşyalara ulaşıldı. Eşyalar arasında Topaç’ın cep telefonu da bulunuyor.

    Öte yandan dün bulunan Topaç’a ait silahın bir kez ateşlendiği öğrenildi. CİHAN

Yorumlar