Kayıp Üniversiteli Kız IŞİD'e Karşı Savaşırken Öldürülmüş

İzmir'de, Ege Üniversitesinde okurken geçen yıl kaybolan Pınar Ö., YPG'ye katılarak IŞİD'e karşı savaştığı sırada öldürülmüş.

Google Haberlere Abone ol
Kayıp Üniversiteli Kız IŞİD'e Karşı Savaşırken Öldürülmüş

İzmir'de, Ege Üniversitesinde okurken geçen sene nisan ayında kaybolan Pınar Ö.'nün, YPG'ye katılarak IŞİD'e karşı savaştığı sırada öldüğü ileri sürüldü.

'KARDEŞİM KAYIP'

Geçen Nisan ayında, Bornova Polis Merkezi'ne başvuran Ramazan Ö., Ege Üniversitesi Coğrafya Bölümü 4. derslik öğrencisi bulunan kız kardeşi 20 yaşındaki Pınar Ö.'ye ulaşamadıklarını ve haber alamadıklarını belirtip yitik başvurusu yaptı.

POLİSTE ARAMASI ÇIKTI

Bunun üstüne iş başlatan polis ekipleri, Pınar Ö.'nün tıpkı sürede Kanuna Aykırı Eylem ve Faaliyetlerde Bulunmak suçundan da aranması olduğunu belirledi. Polis, üniversiteli kızın gidebileceği bütün adresleri denetim etti fakat izine rastlamadı.

KOBANİ'YE GİTMİŞ

Geniş çaplı soruşturmayı sürdüren İzmir polisi, Pnar Ö.'nün IŞİD'e karşı savaşmak için Ayn el Arap (Kobani)'ye gittiğini ve YPG güçlerine katıldığını saptama ederken aileye de hali bildirdi.

SAVAŞTA ÖLDÜRÜLMÜŞ

Öte yandan Pınar Ö'nün geçen günlerde Kobani'nin Bexdik köyünde IŞİD militanları nedeni ile öldürüldüğü belirlendi. Türkiye'ye getirilen Pınar Ö'nün cenazesinin ailesine teslim edildiği ve memleketi Mersin'de defnedildiği öğrenildi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar