Kayıp Mert'in cesedi bulundu

Kars kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta, Ardahan yolu üzerindeki Karadağ çöplüğünün hemen yanındaki boş bir tabyanın içinde bulunan çocuk cesedinin 9 yaşındaki Mert Aydın’a ait olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Kayıp Mert'in cesedi bulundu

Kars kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta, Ardahan yolu üzerindeki Karadağ çöplüğünün hemen yanındaki boş bir tabyanın içinde bulunan çocuk cesedinin 9 yaşındaki Mert Aydın’a ait olduğu belirtildi. Polisin aramasıyla olay yerine gelen yakınları, küçük çocuğu teşhis edip gözyaşına boğuldu. Mert’in kıyafetleri ise tabyanın dışında bulundu.

Mert’in yakınlarından Kubilay Aydın, çocuğun kaybolduğu andan itibaren kenti delik deşik ettiklerini, akıllarına gelen her yeri aradıklarını, son olarak da Karadağ çöplüğüne gidip orada da araştırma yapmak istediklerini söyledi. Aydın, 5 kişiyle birlikte çöplüğe geldiklerinde çöplük alandaki tabyalara ait Mitralyöz mevzisi olarak kullanılan atıl durumdaki harabeye geldiklerinde kendilerini izleyen birini fark ettiklerini, bunun üzerine de bölgeye yoğunlaştıklarını ifade etti. Kubilay Aydın, kendilerini izleyen şahsın çok uzakta olduğunu onun için tanıyamadıklarını belirterek, şahsın daha sonra dağa doğru kaçmaya başladığını kaydetti. Bunun üzerine harabeye geldiklerinde Mert’in cansız bedeniyle karşılaştıklarını ve bunun acısıyla şüphelinin peşinden bile gidemediklerini vurguladı. Aydın, “Olayın yaşandığı yere geldiğimizde Mert’i yerde yatar vaziyette bulduk. Boğazında demirden bir tel gördük. Öldüğünü anlayınca polise haber verdik. Bunu yapan caniyi bulun. İnşallah adalet yerini bulur. Polise bu konuda güveniyoruz.” dedi.

Savcının olay yerine gelmesiyle minik Mert’in cesedi bulunduğu harabeden çıkarıldı ve 112 ekipleri tarafından ambulansa alındı. Mert’in babası Yolcu Aydın, oğlunun cansız bedeninin ambulansa konulduğu görünce olduğu yere yığılarak feryat etti.

Cesedin otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği öğrenildi.

Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

CİHAN

Yorumlar