Kayıp Malezya uçağının fotoğrafını arşivinde buldu

Uçak fotoğrafçılığı tutkunu olan ve fotoğrafını çektiğim ilk uçaklardan biri Hollanda’da düşen Enver Çilengioğlu, arşivini kontrol ettiğinde kayıp Malezya uçağını da çektiğini farketti.

Google Haberlere Abone ol
Kayıp Malezya uçağının fotoğrafını arşivinde buldu

Uçak fotoğrafçılığı tutkunu olan ve fotoğrafını çektiğim ilk uçaklardan biri Hollanda’da düşen Enver Çilengioğlu, arşivini kontrol ettiğinde kayıp Malezya uçağını da çektiğini farketti. Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü yüksek lisans öğrencisi Çilengiroğlu, havacılık tutkusuyla bugüne kadar yüzlerce sivil ve askeri uçağı, çeşitli şehirler ve havaalanlarında fotoğrafladı. Uçak fotoğrafı çekebilmek için binlerce kilometre yolculuk yapan, engeller karşısında kendini riske atmaktan çekinmeyen ve bu yüzden zaman zaman birçok badire de atlatan Çilengiroğlu’nun arşivinde, askeri ve sivil, uçuşları durdurulan Concorde hariç bütün uçakların fotoğrafı bulunuyor. Binin üzerinde uçağın yer aldığı arşivdeki fotoğraflardan en dikkat çekeni ise bugünlerde 26 ülke tarafından arama çalışmaları sürdürülen, 227 yolcu ve 12 mürettebatıyla kayıp olan Malezya uçağı.

Hint Okyanusu’ndan Orta Asya'ya kadar uzanan bir alanda aranan, Kuala Lumpur–Pekin seferini yaptığı sırada kaybolan Boeing 777 tipi Malezya yolcu uçağının kaybolduğu haberlerini okuduktan sonra arşivine göz atan Enver Çilengiroğlu, ilginç bir durumla karşılaştı. Kuyruk numarasından, kaybolan uçağın fotoğrafının da arşivinde olduğunu gören 25 yaşındaki Çilengiroğlu, “Fotoğrafı İstanbul Atatürk Havaalanı'nda çekerken böyle acı bir olayda yeniden karşıma çıkacağını düşünmemiştim elbette. Dünyanın dört bir yanında 25 ülke tarafından aranan uçağın fotoğrafını, İran Havayolları’na ait Airbus 747-800 uçağını çekmek için İstanbul’a gittiğimde çekmiştim. Daha önce de çektiğim THY’ye ait 'Tekirdağ' uçağı Hollanda’da düşmüştü ve çok üzülmüştüm. Umarım diğer uçakların başına böyle talihsizlikler gelmez ve Malezya uçağı bir an önce bulunur.” dedi. CİHAN

Yorumlar