Kayıp kedisi için Taksim’de eylem yaptı

Taksim'de kedisinin çalındığını ileri süren emekli sanatçı Mücahit Akgünak, bir restoranın çatısına çıkarak polisten yardım istedi. Akgünak, "Tüm yetkililerden acil yardım bekliyorum. Lütfen kızımı bulun." şeklinde bağırdı. İzinsiz...

Google Haberlere Abone ol
Kayıp kedisi için Taksim’de eylem yaptı

Taksim'de kedisinin çalındığını ileri süren emekli sanatçı Mücahit Akgünak, bir restoranın çatısına çıkarak polisten yardım istedi. Akgünak, "Tüm yetkililerden acil yardım bekliyorum. Lütfen kızımı bulun." şeklinde bağırdı. İzinsiz eylem yapan Akgünak, polis tarafından gözaltına alındı.

İstiklal Caddesi’nde bir iş yerinin üst katına çıkarak kedisinin kaybolduğunu ifade eden Mücahit Akgünak, kedisinin fotoğrafını göstererek hayvanının bulunması için eylem yaptı. Olay yerine gelen polis ekipleri, her ihtimale karşı itfaiye ve sağlık ekibi çağrıldı. Polislerin aşağıya inmesi yönündeki uyarılarına rağmen çatıdan inmeyen Müçahit Akgünak, daha sonra çatıya çıkan polis ekipleri tarafından ikna edilerek aşağı indirildi. Bu sırada caddeden geçenlerin olayı ilgiyle izlemesi dikkat çekti.

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Akgünak, gazetecilere yaptığı açıklamada, "6 yaşındaki 'Poli' adındaki kedim geçen hafta Beylerbeyi'nde bir kadın tarafından araca zorla bindirilerek kaçırıldı. Tüm mercilere şikayet etmeme rağmen halen kedim bulunamadı. Buraya bu durumu protesto etmek için geldim. Çünkü basının dikkatini çekmek istedim. İşte Poli'nin resimleri burada. Emekli devlet sanatçısı, aynı zamanda hayvan aktivistiyim. Son günlerde çocuk ölümleri ve kaçırılmaları gündemde. Birinin aranması ve bulunması için illa insan mı olması gerekiyor. Bunlar da canlı ve sahipleri var. Lütfen kedimi bulun." ifadelerini kullandı.

Mücahit Akgünak, ifadesi alınmak üzere Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

CİHAN

Yorumlar