Kaybolan lise öğrencisinin denizde ayakkabısı bulundu

Kocaeli'nde geçen hafta çarşamba günü en son Gölcük Vapur İskelesi'nden bindiği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait Karamürsel Alp Vapuru'nda görülen, daha sonra izine rastlanmayan lise öğrencisi 17 yaşındaki Halil Buğra Kurnaz'ın balıkçılar tarafından.

Google Haberlere Abone ol
Kaybolan lise öğrencisinin denizde ayakkabısı bulundu

Kocaeli'nde geçen hafta çarşamba günü en son Gölcük Vapur İskelesi'nden bindiği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait Karamürsel Alp Vapuru'nda görülen, daha sonra izine rastlanmayan lise öğrencisi 17 yaşındaki Halil Buğra Kurnaz'ın balıkçılar tarafından denizde ayakkabısı bulundu. Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi bot ve dalgıçlarla ayakkabının bulunduğu bölgede Kurnaz'ı arama çalışmalarını sürdürüyor.

Kamera kayıtlarında, çarşamba günü akşam saatlerinde bindiği vapurun arkasına geçtiği ve burada bir süre oyalandığı görülen Fen Lisesi öğrencisi Halil Buğra Kurnaz'ın, daha sonra görüntü kaydına rastlanmadı. Vapur, İzmit iskelesine yanaştıktan sonra inen yolcular arasında da görüntüsünün olmaması üzerine İzmit Körfezi'nde arama çalışmalarına başladı. Ekipler aramalarını günlerdir sürdürürken, dün akşam saatlerinde İzmit İskelesi yakınlarında balıkçılar tarafından Kurnaz'ın ayakkabısının bulunduğu kaydedildi. Ekipler, bunun üzerine aramalarını bu bölgede yoğunlaştırdı. Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi botları ve dalgıçlarla devam eden arama çalışmaları sürüyor.

Arama çalışmalarına katılan Gölcük Arama Kurtarma Derneği (GESOTİM) üyesi Ali Uçar, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde İzmit İskelesi'ne yakın bir mevkide balıkçılar tarafından kaybolan öğrencinin ayakkabısının bulunduğunu söyledi. Uçar, bunun üzerine aramayı burada yoğunlaştırdıklarını belirterek, "Denizin bölgedeki tahmini derinliği 40 metre. Denizdeki görüş mesafesi ise 5 -6 metre. Bu bölgede dip araması yapılıyor. Aramaya 8 tane dalgıç da katılıyor. Şu ana kadar bir gelişme olmadı." dedi. Halil Buğra Kurnaz'ın babası Hacı Ahmet ile annesi Gülseren Kurnaz umutla oğullarından gelecek bir haberi bekliyor. Öte yandan, Halil Buğra Kurnaz ile ilgili bir bilgiye ulaşabilmek için sosyal medyada da arkadaşları tarafından sürekli duyuru yapılıyor. CİHAN

Yorumlar