Kaybedeni olmayan yarışma Konya'da

Konya Sema Diyalog ve Dostluk Derneği (SEMA-DER), Konya halkını Peygamber Yolu Derneği tarafından projelendirilen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasına katılmaya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol
Kaybedeni olmayan yarışma Konya'da

Konya Sema Diyalog ve Dostluk Derneği (SEMA-DER), Konya halkını Peygamber Yolu Derneği tarafından projelendirilen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasına katılmaya çağırdı. Yarışmanın Konya ayağını üstlenen SEMA-DER Başkanı Ali Akın, yarışmanın asıl amacının herkesin Hazreti Muhammed (sav)'i daha iyi tanımasını sağlamak olduğunu kaydetti. Yarışmanın kaybedeni olmayan bir yarışma olduğunu hatırlatan Ali Akın, yarışmaya katılacak herkesin Hz. Peygamber'in hayatını yeniden öğreneceğini, dereceye girenlerin başta umre olmak üzere değişik hediyelerle ödüllendirileceğini belirtti.

SEMA-DER Başkanı Ali Akın ve yönetim kurulu üyeleri, Konya Anemon Otel’de düzenledikleri bir basın toplantısıyla, Peygamber Yolu Derneği'nin başlattığı 'Herkes O'nu (sav) Okuyor' yarışmasının tanıtımını yaptı. Ali Akın, SEMA-DER'in ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyasına dernek olarak katkı vermek için ‘Peygamber Yolu Derneği’ ile protokol imzaladığını ve yarışmanın Konya aşağını organize etmeyi üstlendiğini açıkladı. Ali Akın, "İnsanlığın iftihar tablosu Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)'ya ne kadar iman ettiğimiz, O'nu ne kadar tanıdığımızla doğru orantılıdır. Maalesef ümmet olarak, millet olarak O'nu (sav) çok derinlemesine tanımıyoruz. Toplumumuzun yeniden O'nu (sav) tanıması adına bir seferberlik başlatıldı. Yarışma için başlatılan 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasında, Peygamberimizle (sav) ilgili kitaplar okunacak. Okuma kampanyasına katılan halkımız O'nun hakkındaki bilgilerini tazeleyecek, eksik bilgilerini tamamlayacak. Nisan ayında yapılacak yarışmada da bilgilerini test edecek." dedi.

Türkiye ve Avrupa'da yapılacak sınavlarda dereceye girenlerin ödüllendirileceğini anlatan Ali Akın, yarışmada dereceye girenlerden bin 400 kişinin mukaddes topraklar Mekke ve Medine'ye giderek umre ibadeti yapma hakkı kazanacağını ifade etti. Kitap okuma kampanyasına isteyen herkesin katılabileceğini belirten SEMA-DER Başkanı Ali Akın, yarışma sınavına katılacakların kampanyanın genel organizatörü Peygamber Yolu Derneği'nin açtığı 'www.herkesonuokuyor.com' internet sitesinden müracaat etmesi gerektiğini kaydetti. Ali Akın'ın yaptığı açıklamaya göre, Konya’da 24 Mart 2014 tarihine kadar yarışmaya katılmak için anılan internet sitesine kayıt yaptıran veya SEMA-DER'in dağıtacağı formları doldurup teslim herkes sınava girebilecek.

Konya'daki sınavlar 31 Mart-12 Nisan arasında Sabah Dersaneleri şubeleriyle Merve Eğitim Kurumları'na bağlı ilk, orta ve lise binalarında yapılacak. Sınav yeri, tarihi ve saatleri katılımcılara elektronik posta veya cep telefonlarına gönderilecek kısa mesajlarla duyurulacak. Yarışma öncesinde yürütülen 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasında ortaokul, lise ve yetişkinler için üç kategoride belirlenen kitaplar okunacak. Ortaokul için Rahime Kaya'nın 'Efendiler Efendisi Hz. Muhammed', lise için Reşit Haylamaz'ın 'Efendimiz', yetişkinler için ise Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 'Sonsuz Nur' serisi okunacak. İsteyen katılımcılar başka kaynaklardan da Peygamberimizin (sas) hayatını okuyarak yarışmaya katılabilecek.

Sınavların kategori birincileri çeşitli ödüller alacak. Sınavda dereceye girenlere ödül olarak Konya’da 23 umre, 15 mini iPad, 21 notebook, 33 tablet PC, 55 bisiklet, 63 adet kol saati, 104 MP4 ve Konya’da dereceye giren 33 okur, Türkiye geneli sınava girme ve sürpriz hediyeler kazanma şansı elde edecek. CİHAN

Yorumlar