Kayak yapmayı seven Vanlılar, Abalı Kayak Merkezi'ne akın etti

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında gösterilen Abalı Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı bir metreyi geçti.

Google Haberlere Abone ol
Kayak yapmayı seven Vanlılar, Abalı Kayak Merkezi'ne akın etti

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında gösterilen Abalı Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı bir metreyi geçti. Artos Dağı eteklerinde bulunan ve Van Gölü'ne bakan kayak tesisi, karın yağmasıyla birlikte kayakseverlerin akınına uğruyor. Özellikle hafta sonları yoğunluk yaşanan kayak merkezine, okulların tatil edilmesini fırsat bilen Vanlılar da akın etti.

Van'ın Gevaş ilçesinin Abalı köyünde bulunan Abalı Kayak Merkezi, genelde hafta sonları kayakseverlerin akınına uğruyordu, ancak okulların ara tatile girmesiyle bugünlerde oldukça yoğun. Abalı Kayak Merkezi'nin, Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, kayakseverleri Van'a kayak yapmaya davet etti. Sinir, "İnsanımız, Artos Dağı'nın tepesinden Van Gölü'nün turkuaz mavisini izleyerek kayma şansı buluyor. Van, önemli kayak merkezleri arasında yer alacak. Van'da nereye giderseniz gidin kayak yapabilirsiniz. Öyle umuyoruz ki; Van, gelecekte dünyanın uluslararası kayak yarışmalarının yapıldığı bir yer olacak." dedi.

Özellikle hafta sonları kayakseverlerin akınına uğrayan tesislere, şehir merkezinde yaşayan vatandaşlar ile kenti ziyarete gelen konuklar büyük ilgi gösteriyor. Kar kalınlığının bir metreyi geçtiği pistte kayak yapmanın keyfini yaşayan vatandaşlar, karla kaplı zeminde kıyafetleri ve kayak takımları ile renkli görüntüler oluşturuyor. Kayak yapmayı yeni öğrenen vatandaşlar düşe kalka kaymanın heyecanını yaşıyor.

Van merkeze 35 kilometre uzaklıkta bulunan Abalı Kayak Merkezi'ne ulaşımda vatandaşlar sorun yaşamazken, merkeze giden yollar ise sürekli olarak Karayolları ve İl Özel İdaresi Ulaşım Hizmetleri ekipleri tarafından temizleniyor. Hafta sonları 112 Acil Servis ekipleri ambulans ve sağlık ekipleri ile birlikte Acil Afet Durum Müdürlüğü'ne bağlı arama kurtarma ekipleri de hazır bekliyor.




CİHAN

Yorumlar