Kayak kursunu tamamlayan 250 çocuğa sertifikaları verildi

Erzurum Yakutiye Belediyesi, çocukları kayakla buluşturmaya devam ediyor. Belediye bu yıl üçüncüsünü düzenlediği temel kayak eğitimi kursuna 7-14 yaş grubundan 250 çocuk katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kayak kursunu tamamlayan 250 çocuğa sertifikaları verildi

Erzurum Yakutiye Belediyesi, çocukları kayakla buluşturmaya devam ediyor. Belediye bu yıl üçüncüsünü düzenlediği temel kayak eğitimi kursuna 7-14 yaş grubundan 250 çocuk katıldı. 15 günlük eğitimlerini tamamlayan kursiyerler için Palandöken dağında sertifika töreni düzenlendi. 250 öğrenci Oteller Bölgesinde ellerinde Türk bayrağı ile kayak gösterisi gerçekleştirdi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini söyledi. Korkut 2 yıl önce 250 çocukla başladıkları kayak eğitimine ilginin yüksek olduğunu kaydetti. Kurs süresince çocukların evlerinden araçla alınıp yine evlerine bırakıldığının ve yemeklerinin de karşılandığına vurgu yaptı. Amaçlarının Erzurum'da bütün çocukların kayak eğitimi alması olduğuna dikkat çeken Başkan Korkut, "Erzurum'da kayak yapmayan çocuk kalmasın istiyoruz. Bunun için SODES projesi kapsamında söz konusu kursu düzenledik. Kursta ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına öncelik verdik." dedi.

Korkut, Atatürk ve Erzurum Üniversitelerinde okuyan öğrencilere yönelikte önümüzdeki hafta içerisinde kayak kursu düzenleyeceklerine değinerek,"Üniversiteden mezun olduktan sonra da gençlerimizin kayak yapmaları ve memleketlerine döndükten sonra Erzurum'a yeniden kayak vesilesiyle gelmelerini istiyoruz. Bu amaçla üniversitede okuyan 50 öğrenciye de kayak eğitimi vereceğiz." dedi.
CİHAN

Yorumlar